Διευκρινίσεις για την πορεία της έρευνας για τις αποκαλούμενες «λίστες Πέτσα» δίνουν δικαστικές πηγές.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, οι λίστες έχουν μπει στο στόχαστρο της οικονομικής εισαγγελίας που ξεκίνησε έρευνα από τον περασμένο Απρίλιο, με αφορμή αναφορά που είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο 48 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου. Κι αυτό διότι στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.
Τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον Covid-19, ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Πηγή: anatropinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com