Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Εκθέτει την κυβέρνηση ο άνθρωπος που πέτυχε το «εμβολιαστικό θαύμα» της Πορτογαλίας!

Εκθέτει την κυβέρνηση ο άνθρωπος που πέτυχε το «εμβολιαστικό θαύμα» της Πορτογαλίας!

Γράφει ο

  «Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο αντιναύαρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, όταν η Πορτογαλία έχει εμβολιασμένο πάνω από το 85% του πληθυσμού. Εμείς σφυρίξαμε τη λήξη όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι θα έχουμε πλήρως εμβολιασμένο το 70% τον …Ιούνιο και σήμερα δεν έχουμε ούτε το 63%!

Να πώς πετυχαίνεις την αύξηση του εμβολιασμού, θα πρέπει να αναφώνησε όποιος διάβασε τα όσα είπε στην «Καθημερινή» ο αντιναύαρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, που υπό την ηγεσία του η χώρα του η Πορτογαλία πέτυχε το θαύμα και έχει σήμερα εμβολιασμένο πάνω από το 85% του πληθυσμού και σχεδόν το 100% των επικίνδυνων ηλικιών!

Μέσα από τα λόγια του φαίνεται ότι έκανε τα ακριβώς αντίθετα από ότι έκανε η ελληνική κυβέρνηση! Δες τε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

-«Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο», δηλώνει ακόμα και σήμερα, όταν αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιτυχία του εμβολιαστικού κινήματος. Εμείς κερδίσαμε τον πόλεμο πριν κερδίσουμε μια μάχη, καθώς από τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός μιλούσε για το «τελευταίο μίλι» και δήλωνε ότι θα είναι εμβολιασμένο πλήρως το 70% του πληθυσμού! Το success story και οι κομματικές σκοπιμότητες επικράτησαν στην Αθήνα έναντι της πραγματικής μάχης με τον κορονοϊό, όπως επέλεξε η Λισσαβώνα!

-«Βοήθησε το γεγονός ότι δεν είμαι πολιτικός, ούτε έπαιζα πολιτικά παιχνίδια», εκτιμά –και συμπληρώνει: «Τότε το διέψευσα απευθείας λέγοντας ότι είμαι στρατιωτικός και μόλις ολοκληρώσω την αποστολή μου θα εξαφανιστώ, συνεχίζοντας την καριέρα μου ως στρατιωτικός» αναφέρει. «Και έτσι ακριβώς έπραξε, μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όταν το ποσοστό έφτασε το 85% αποχώρησε», σημειώνει η συνάδελφος Ιωάννα Φωτιάδη, στο εξαιρετικό ρεπορτάζ της στην «Καθημερινή». Μπορεί να πει το ίδιο πχ και εδώ πχ ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και πολλοί γιατροί που είχαν την ευθύνη και είτε κάλυπταν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. είτε είναι έτοιμοι να μπουν σε ψηφοδέλτια κατά τις προσεχείς εκλογές και ευρωεκλογές; Ή εκείνου που από «ειδικοί» μετατράπηκαν σε κυβερνητικά στελέχη;

-«Από στρατηγικής άποψης είναι πάρα πολύ κουτό να μην εμβολιάζεις τις άλλες χώρες, γιατί ο κορονοΪός θα βρει το μονοπάτι και θα μας επιτεθεί από αλλού», σημειώνει! Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, υπουργοί, αλλά και φιλοκυβερνητικά μέσα κατηγορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον ΓΓ του ΚΚΕ, γιατί ζητούσαν να καταργηθούν οι πατέντες και να εμβολιάζονται οι τρίτες χώρες, ώστε να μην έχουμε μετάλλαξη, παρότι επιβεβαιώθηκαν με τη μετάλλαξη «Δέλτα»!

-«Στην Ευρώπη μιλάμε πολύ για ηθική, πρέπει όμως να την εφαρμόζουμε, η ηθική, ξέρετε, δεν είναι μόνο λόγια», σημειώνει. Στην Αθήνα, η κυβέρνηση εκθείαζε κάθε ενέργεια της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

Μήπως ακόμα και τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να διδαχθεί από τον αντιναύαρχο Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο και το εμβολιαστικό θαύμα της Πορτογαλίας και να αλλάξει άποψη; Μήπως να τον φωνάξει στην Αθήνα και να ζητήσει την εμπειρία του; 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)