Ο γνωστός καταξιωμένος καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος), Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική και με σπουδές στο Χάρβαντ, Δημήτριος Λινός ο οποίος είναι και σύζυγος της επίσης γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε χθες Σάββατο 4/12, διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, ενώ σήμερα το πρωί της Κυριακής ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.
Χειροτονήθηκε, από τον Ιγνάτιο Δημητριάδος με τον οποίο συνλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αγιάς Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Αθανάσιος Μακρής και ο Εφημέριος της Ανατολής και της Ι.Μ.. Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ρίζος Κομήτσας.
Η οικογένεια Λινού επιθυμούσε η τελετή να μείνει μια προσωπική τους στιγμής χωρίς δημοσιότητα με αποτέλεσα να επιλεχθούν αυτές οι δύο Ιερές Μονές.
Ωστόσο, ο καθηγητής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική. Ο ίδιος πάντως ο κ. Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να υπογραμμίζει την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του. Για πολλούς πάντως αποτελεί έκπληξη η επιλογή του.
Πηγή: newsbreak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com