Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μισή ώρα παράταση σε όλα τα εκλογικά τμήματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μισή ώρα παράταση σε όλα τα εκλογικά τμήματα

 
 
Παράταση κατά μισή ώρα δόθηκε στις εκλογές του ΚΙΝΛ προκειμένου να ψηφίσουν και πιο αργοπορημένοι.

Μισή ώρα παράταση αποφασίστηκε για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:30 κι έτσι με την σειρά τους τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται πιο καθυστερημένα απ' ότι υπολογιζόταν αρχικά.

Κατά την τελευταία ενημέρωση έως τις 18:00 είχαν ψηφίσει περίπου 180.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πάντως μέχρι τις 10 το βράδυ αναμένεται να έχουμε αποτελέσματα στο 15% της επικράτειας, δηλαδή ένα ικανό δείγμα που θα δείχνει την τάση για τον νικητή των εκλογών

Η διαδικασία πέρα από κάποια μικροπροβλήματα του συστήματος εξελίσσεται ομαλά με εξαίρεση δύο «παρατράγουδα» σε Ορχομενό και Ερέτρια.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε ένταση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο υποψηφίων, ενώ στην δεύτερη η διαδικασία θεωρείται άκυρη καθώς δεν καταχωρήθηκε καμία ψήφος στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ σήμερα ισχύουν τα εξής:

  • Δεν ψηφίζει κανείς στη σημερινή εκλογική διαδικασία εάν δεν βρίσκεται το ονοματεπώνυμό του, μετά από αναζήτησή του στο tablet.
  • Στην περίπτωση που προσέρχεται εκλογέας και δηλώνει ότι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα στον α΄γύρο και ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ, και εφόσον προκύπτει ότι από την κατάσταση των ψηφισάντων έχει πράγματι ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου, τότε κυκλώνεται το όνομά του στην παλιά κατάσταση της 5ης Δεκεμβρίου και ψηφίζει. Η κατάσταση αυτή επισυνάπτεται στο πρακτικό εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Επίσης στο πρακτικό αναγράφονται όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις.
  • Αυτονόητο είναι ότι ο αριθμός των ψηφισάντων στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να είναι ίδιος με όσους ψήφισαν συνολικά.
  • Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μπορούν να λάβουν αντίγραφα των καταστάσεων ψηφισάντων ανά τμήμα για λογαριασμό του υποψηφίου και μόνο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)