Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ανατροπή στο παρά πέντε με τα rapid test για εμβολιασμένους

Ανατροπή στο παρά πέντε με τα rapid test για εμβολιασμένους

 
Με μία δήλωση, ο Γιάννης Οικονόμου φαίνεται να ακυρώνει τη χθεσινή «βόμβα» για rapid test στους εμβολιασμένους. Έρχονται δωρεάν self test για όλους. Η ανακοίνωση Μητσοτάκη στο υπουργικό.

Στο παρά πέντε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήρε πίσω τη χθεσινή δήλωση ότι θα πρέπει να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι για την είσοδό τους στη διασκέδαση, το οποίο θα πλήρωναν από την τσέπη τους.

Πριν από λίγο, μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο τη διάθεση δύο δωρεάν self test για τις γιορτές.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου είπε νωρίτερα, προϊδεάζοντας για τις ανακοινώσεις που θα ακολουθούσαν:

«Υπήρχε η δυνατότητα διάθεσης δωρεάν self test, εξετάζεται η πιθανότητα να ξανανοίξει η πλατφόρμα για να εξετάσουμε όλοι την επιδημιολογική μας κατάσταση.»

«Θα έλεγα να περιμένουμε τις επόμενες ώρες αν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέχρι την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. Οποιαδήποτε αναγκαία ρύθμιση χρειαστεί, θα την κάνουμε» επισήμανε ο ίδιος.

«Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρχουν. Θα βοηθήσει το επόμενο διάστημα το αυξημένο testing. Για να μη δημιουργούμε σύγχυση να περιμένουμε τις επόμενες ώρες» πρόσθεσε.

«Χωρίς εισήγηση της Επιτροπής»

Είχαν προηγηθεί οι έντονες ενστάσεις των ειδικών για το συγκεκριμένο μέτρο.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δεν υπήρξε σχετική εισήγηση για το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ εξέφρασε τις ενστάσεις του για όσα ανακοινωθούν.

Ερωτηθείς, για εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, του οποίου το αποτέλεσμα θα καταχωρείται, και το οποίο θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Αλλά και ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή. Όπως υπογράμμισε:

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)