Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Σχετικά καλά θα ξεκινήσει η Παρασκευή 21.1 με αραιή συννεφιά από το βράδυ και μετά θα πυκνώσει -Δύο τα σενάρια για τις χιονοπτώσεις

Σάκης Αρναούτογλου: Δύο τα σενάρια για τις χιονοπτώσεις - Σασπένς για Αθήνα και Αιγαίο

 

 «Δύο και όχι ένα είναι τα σενάρια της εξέλιξης του καιρού για την ερχόμενη Δευτέρα» ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στα social media και αποσαφήνισε:

«Το πρώτο σενάριο θέλει τις χιονοπτώσεις στο Αιγαίο εκτός από το να επιμένουν, να γίνονται μάλιστα κατά τόπους ακόμα πιο έντονες αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημερι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. Το δεύτερο σενάριο θέλει τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας να παραμένουν μόνο στο Αιγαίο και κυρίως στα βόρεια τμήματα του και στα ορεινά της Κρήτης!».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η Παρασκευή θα ξεκινήσει με σύννεφα στα δυτικά της χώρας και θα υπάρξουν διάσπαρτες μπόρες, ενώ και στο Αιγαίο και την Κρήτη θα έχουμε ίσως και καταιγίδες.

Στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε λίγα σύννεφα και από το μεσημέρι και μετά η συννεφιά θα πυκνώνει.

Στην κεντρική Μακεδονία δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, στη Θράκη θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις και στη δυτική Ελλάδα μέχρι και το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος.

Το βράδυ θα έχουμε πρόσκαιρα λίγο περισσότερες χιονοπτώσεις στη κεντρική και νότια Χαλκιδική, ενώ στα ΒΔ θα ανοίγει ο καιρός.

Το Σάββατο το πρωί από τη νότια Θεσσαλία μέχρι και την Αττική θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 200-300 μέτρα.

Την Κυριακή ο χιονιάς θα βρεθεί στο Αιγαίο. Από τη Λήμνο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες μέχρι και την Κρήτη θα έχουν χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα και σύμφωνα με το πρώτο σενάριο θα έχουμε περισσότερα χιόνια στα νησιά και στην Αττική, ενώ το δεύτερο σενάριο οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν μόνο στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)