Συσκέψεις επί συσκέψεων προ του ανοίγματος των σχολείων που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου. Η αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα παρά τη διαφορετική επιθυμία της κυβέρνησης. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την Τετάρτη αφού σήμερα και αύριο θα επανεκτιμηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και την παραλλαγή Όμικρον με το θέμα του ανοίγματος των σχολείων να απασχολεί εντονότερα.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Αρχικά, την Τρίτη (04/01) θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και εκτός απροόπτου την Τετάρτη (05/01), αφού εκτιμηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Με τις φωνές που ζητούν παράταση μίας εβδομάδας και άνοιγμα των σχολείων στις 17 Ιανουαρίου να πληθαίνουν χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκου Τζανάκη.
«Αν ανοίξουν τα σχολεία θα είναι τόσο μεγάλη η διάδοση που όποια πρωτόκολλα και να βάλουμε θα αναγκαστούμε να τα κλείσουμε» υποστήριξε (ΕΡΤ) ο καθηγητής εμφανιζόμενος αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.
«Κανείς δεν λέει όχι στη δια ζώσης εκπαίδευση. Κανείς δεν λέει να γυρίσουμε στην τηλεκπαίδευση» υποστήριξε ο κ. Τζανάκης φροντίζοντας να προσθέσει πως «αν παραταθεί το διάστημα των χριστουγεννιάτικων διακοπών θα έχουμε διασφαλίσει καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών πριν γυρίσουν στα σχολεία και τα σχολεία να ανοίξουν σε μια καλύτερη επιδημιολογικά στιγμή».
Αρκετοί συνάδελφοι του Νίκου Τζανάκη υποστηρίζουν με τη σειρά τους πως δεν θα πρέπει να δοθεί παράταση στο άνοιγμα των σχολείων ενώ και στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει διαφανεί σχετική πρόθεση.
Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει και σενάρια για το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η αύξηση διανομής self test ανά εβδομάδα (σε μαθητές και εκπαιδευτικούς) από τα δύο στα τρία.
Επίσης, εξετάζεται η αλλαγή του πρωτοκόλλου που ισχύει σήμερα με βασική πρόβλεψη για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου