Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δρόμοι «παγοδρόμια» και εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα – Στην Πεντέλη έβαλαν «ρεφενέ» για μπουλντόζα

Δρόμοι «παγοδρόμια» και εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα – Στην Πεντέλη έβαλαν «ρεφενέ» για μπουλντόζα

 
 
Πέμπτο 24ωρο από την μέρα που η κακοκαιρία Ελπίς έπληξε την Αττική και συνοικιακοί δρόμοι σε πολλές περιοχές των Βορείων αλλά και Βορειανατολικών προαστίων είναι αποκλεισμένοι. Σε αρκετές περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ηλεκτροδότηση.

Μπορεί να επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα πέντε μέρες μετά την κακοκαιρία Ελπίς, αλλά περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακρια από το κέντρο της Αθήνας, παραμένουν απροσπέλαστες παρά τη διάνοιξη κεντρικών δρόμων.

Αλάτι στους δρόμους πολλών δήμων δεν έπεσε ποτέ - παρά την προαναγγελθείσα κακοκαιρία - με αποτέλεσμα συνοικιακές οδοί να παραμένουν θαμμένες στο χιόνι με τους πολίτες να πρέπει να πρέπει να περπατησουν μέχρι τις κεντρικές αρτηρίες για να έχουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι δήμων των βορείων προαστίων μηχανήματα γκρέηντερ, μπουλντόζες και εκχιονιστικά δεν είχαν εμμφανιστεί έως χθες ενώ οι ίδιοι έκαναν ότι μπορούσαν με φτυάρια για να ξεθάψουν εισόδους κατοκιών και αυτοκίνητα.

Στον δήμο Πεντέλης, οι κάτοικοι απελπίστηκαν με τον όγκο χιονιού που έχει πλέον μετατραπεί σε σκληρό πάγο και να φράσει τις εισόδους κατοικιών που αποφάσισαν να πληρώσουν «ρεφενέ» ιδιωτικό συνεργείο με μπουλντόζες προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι.

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Μιλώντας στο iEidiseis, o πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης δήλωσε πως «οι περιοχές της Αττικής που έχουν ακόμα πρόβλημα είναι Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γέρακας, Κορωπί, Παιανία. Είναι κάτω από 1.000 τα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες σήμερα θα βρεθεί η λύση και θα διορθωθούν οι βλάβες», τόνισε.

«Αν όλα πάνε καλά, και αυτό το λέω γιατί τα προβλήματα συνεχίζονται. Διορθώνουμε μία βλάβη και βγαίνουν άλλες δέκα. Μετά την πρώτη καταγραφή, εμφανίζονται συνεχώς καινούρια προβλήματα. Οι δρόμοι δεν είναι καθαροί και δεν μας βοηθούν, πώς να πάει ο γερανός πάνω στον πάγο να αλλάξει τα καλώδια», συμπλήρωσε. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)