Άλλο ένα περιστατικό με πρόσφυγες εγκλωβισμένους στον Έβρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Όπως ανακοίνωσε η oμάδα Alarm Phone της οργάνωσης Watch the Med (που επιτηρεί τη Μεσόγειο για περιστατικά κινδύνου και ενημερώνει τις Αρχές για να προχωρήσουν σε διάσωση) 34 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, εδώ και δύο μέρες, σε μια νησίδα ποταμού.
Όπως τονίζεται, μεταξύ αυτών υπάρχουν μικρά παιδιά, γυναίκες και ένας ηλικιωμένος άνδρας. Οι 34 πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη φαγητού και το κρύο, ενώ είναι κακή η κατάσταση της υγείας δύο από των παιδιών.
Σύμφωνα με την οργάνωση, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, περίπου 30 πρόσφυγες περισυνελέγησαν από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Κυπρίνου, έπειτα από έξι μερόνυχτα που ξεπάγιαζαν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες,
Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.
Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:
Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!
Aridaia-gegonota.blogspot.com