Την κλασική μέθοδο της πυραμίδας εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι, στήνοντας απάτη, η οποία τους απέδωσε χιλιάδες ευρώ, με θύματα Έλληνες πολίτες.
Αν και η πυραμίδα είναι εδώ και χρόνια γνωστή για τον τρόπο που λειτουργεί και πως οι εμπλεκόμενοι στο τέλος χάνουν λεφτά, ωστόσο, στην περίπτωση της Wind Media λειτούργησε και πάλι.
Η εν λόγω εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τη πλατφόρμα Tik - Tok και μία από τις πιο δημοφιλείς συνήθειες των χρηστών των social media, τα likes, έβγαλε λεφτά, βάρεσε κανόνι και άφησε ξεκρέμαστους και χαμένους περίπου 10.000 Έλληνες.
Στο site της ανέφερε πως η Wind Media σχετίζεται με τη Wind Media της Σιγκαπούρης, με τη Mediacorp, που ανήκει στον κρατικό κολοσσό της Σιγκαπούρης Temasek Holdings Ltd, να διαψεύδει ότι αποτελεί εταίρο της.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που προωθεί αυτή τη μέθοδο.
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών στο iEidiseis, προβλήματα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και με άλλες παρόμοιες, οι οποίες στέλνουν μηνύματα στους χρήστες τους πως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συναλλαγές.
Πώς λειτουργούσε η πυραμίδα
Στο βωμό του εύκολου χρήματος, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως η Wind Media όντως προσέφερε μία ευκαιρία... ζωής.
Πώς λειτουργούσε όμως;
Η πυραμίδα διαφήμιζε ότι μπορούσε να πληρώσει τους πελάτες της για να κάνουν likes στα social media. Έτσι, θα έκαναν like σε συγκεκριμένα προφίλ και ως αντάλλαγμα θα κέρδιζαν χρήματα. Και ως πυραμίδα, αν πρότειναν κάποιον άλλον, θα είχαν μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές.
Και αν αυτός έφερνε έναν τρίτο τότε θα κέρδιζε και από εκεί.
Προϋπόθεση και ταυτόχρονα παγίδα ήταν ο τρόπος εγγραφής στην πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα θα έπρεπε να κάνουν εγγραφή, να παρακολουθήσουν ένα βίντεο, να κάνουν like σε αυτό και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό κανάλι του Youtube. Μετά, με βάση τις οδηγίες θα έπρεπε να κάνουν likes σε βίντεο και ιστοσελίδες influencers.
Όμως, το μεγάλο εισόδημα θα ερχόταν μόνο αν αγόραζαν κάποιο από τα υποτιθέμενα «πακέτα» που προσέφερε η Wind Media.
Για παράδειγμα, αν ο χρήστης έδινε 600 ευρώ θα έκανε 15 likes την ημέρα σε ισάριθμες διαφορετικές ιστοσελίδες ή βίντεο με αντάλλαγμα εξασφαλισμένο μηνιαίο εισόδημα 765 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η κατάθεση και η ανάληψη, γινόταν μόνο σε κρυπτονόμισματα USDT.
Οι απατεώνες για να κάνουν μάλιστα πιο πιστευτή την απάτη ανέβαζαν βιντεάκια στο Tik Tok, στο οποίο παρουσιάζονταν χρήστες, οι οποίοι είχαν βγάλει τρελά λεφτά με τη μέθοδο.
Αρχικά, η πλατφόρμα της Wind Media ήταν συνεπής στις πληρωμές της. Όσο όμως, τα νέα μέλη αυξάνονταν τόσο πιο δύσκολο ήταν να πληρωθούν όλοι και κυρίως οι νεοεισερχόμενοι.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη φυγή. Στις 18 Μαΐου άρχισαν τα προβλήματα στις πληρωμές και στις 20 του μήνα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε τα μέλη τους πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
«Καθώς όλο και περισσότερα νέα μέλη εγγράφονται, όλο και περισσότερες εντολές κατάθεσης και ανάληψης πρέπει να διεκπεραιώνονται καθημερινά, επομένως θα χρειαστεί λίγος χρόνος! Οι αναλήψεις των μελών της Wind Media καταβάλλονται στο ανταλλακτήριο πρώτα. […] Η εταιρεία προέτρεψε τους συνεργάτες κρυπτονομισμάτων να επιταχύνουν την επεξεργασία των παραγγελιών. Η διαδικασία ανάληψης θα επιταχυνθεί από 21 Μαΐου έως 22 Μαΐου, κανείς δεν θα χάσει κανένα ευρώ, κάντε υπομονή!
Μην ενοχλείτε την ομάδα, οι αναλήψεις σας θα μπουν σταδιακά στον λογαριασμό σας!», ανέφερε, αναγνωρίζοντας ότι οι πληρωμές δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Και στις 23 Μαΐου ήρθε το κανόνι, με την πλατφόρμα της να τίθεται εκτός λειτουργίας.
Οι πελάτες έμειναν ξεκρέμαστοι και τα λεφτά τους στις τσέπες των απατεώνων.
Πηγή: ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου