Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Power Pass: Το μήνυμα της πληρωμής - Έκπληξη με την ημερομηνία

Power Pass: Το μήνυμα της πληρωμής - Έκπληξη με την ημερομηνία
 
 
 
Ποια είναι τελικά η ημερομηνία πληρωμής του Power Pass και ποιο μήνυμα θα «σημάνει» ότι μπήκαν τα χρήματα.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα πληρωθεί το Power Pass, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει πληρωμές. Οι περισσότεροι δικαιούχοι βλέπουν στο σύστημα το μήνυμα «Υπό εκκαθάριση» από την ημέρα που έκαναν την αίτηση, ενώ η προθεσμία έχει λήξει από τις 5 Ιουλίου και δεν έχει υπάρξει έκτοτε καμία εξέλιξη.

Χθες, ρωτήθηκε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος όμως απέφυγε να αναφερθεί έστω και στις 15 Ιουλίου. Αντίθετα, έδωσε μια αόριστη απάντηση: «Άμεσα θα υπάρξει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους» που υποδηλώνει ότι τελικά η ημερομηνία πληρωμής θα είναι έκπληξη για όσους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις.

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο μία δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, έκανε λόγο για πληρωμή του επιδόματος ρεύματος, ακόμα και σε εβδομάδες. Μάλιστα, απέδωσε την καθυστέρηση στην ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε, ενώ έκανε λόγο και για «κάποια τεχνικά θέματα».

«Ο στόχος μας είναι πολύ σύντομα, δηλαδή τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες να ολοκληρωθεί, πήγε λίγο πιο πίσω επειδή δώσαμε μια παράταση. Να μπορέσει να επιστραφεί το 60% της αύξησης που έχει πληρώσει ο κάθε οικιακός καταναλωτής στον λογαριασμό της τράπεζας που έχει δηλώσει. Θέλουμε αυτό να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα σε αυτό».

Το μήνυμα της πληρωμής του Power Pass

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο εκάστοτε δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Τα μηνύματα που θα βγάζει, είναι πλέον τα εξής:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το τελευταίο μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

Τι λέει το ΦΕΚ για την πληρωμή

Στην τελευταία σελίδα του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για το επίδομα ρεύματος, περιγράφεται η διαδικασία πληρωμής:

  • Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει δηλώσει στην αίτηση του άρθρου 2, από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε».(ΚτΠ Μ.Α.Ε.).
  • Μετά την ολοκλήρωση του υπολογισμού του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
  • Κατόπιν της διενέργειας των πληρωμών των ενισχύσεων η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. αποστέλλει αυτοματοποιημένο μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικαιούχου που έχει δηλωθεί στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή ενημέρωση σε περίπτωση απόρριψη της αίτησης.
Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)