Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Επί ποδός οι φοιτητές – Ακόμα και αστυνομικοί κατά της ΟΠΠΙ

 

Ως θέατρο του παραλόγου χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ, σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών να συνεχίζονται δυναμικά κατά της ΟΠΠΙ, η Ένωση των αστυνομικών τονίζει την αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία», πως «τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να φυλάνε ένα κενό κτήριο» καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο διαγωνισμός για να κατασκευαστεί βιβλιοθήκη, και πως «η αστυνομία θα φυλάει την αστυνομία!», καθώς έχει στηθεί ένας σχεδιασμός με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι αν και εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο, θα ακροβολιστούν πέριξ του ΑΠΘ για να φυλάνε τους άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «ξεκάθαρη παραδοχή αποτυχίας του μέτρου» της πανεπιστημιακής αστυνομίας πριν καν εφαρμοστεί.  

Οι προωθήσεις και οι... αποχωρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στη νύχτα (το βράδυ της Τετάρτης) η κυβέρνηση επιχείρησε να «προωθήσει» την πανεπιστημιακή αστυνομία (υπό την... προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης) μέσα στο ΑΠΘ. Ωστόσο, η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση και δυναμική, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους με πορείες και συγκεντρώσεις. Νέα απόπειρα έγινε και το μεσημέρι της Πέμπτης, με ανάλογο αποτέλεσμα.

Έντονες ήταν και οι πολιτικές αντιδράσεις για την προσπάθεια επιβολής της ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ. Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ΜΑΤ, ΟΠΠΙ και αστυνόμοι, είναι ανεπιθύμητοι στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ και σε κάθε ελληνικό Πανεπιστήμιο».

→ Συναυλία το βράδυ της Πέμπτης με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Κώστα Πουλή, έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ μαζί με τους φοιτητές, ενάντια στην αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων... και με φόντο τα ΜΑΤ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)