Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τα είπαν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ στο Κρούσοβο

Τα είπαν Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ στο Κρούσοβο


Τι συζήτησαν, τι απόλαυσαν, τι γράφει μανιωδώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.


Οι πρωτεργάτες της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, συναντήθηκαν το Σάββατο (01/10) στο Κρούσοβο της Βόρειας Μακεδονίας όπου σήμερα, Κυριακή (02/10), θα μιλήσουν σε νέους ηγέτες από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Νεολαίας.

Οι δυο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, όπως έμαθε το iEidiseisκαι επιβεβαιώνει η αποκλειστική φωτογραφία, απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου την τοπική κουζίνα στο Κρούσοβο, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, επιβεβαιώνοντας μια φιλία που σφυρηλάτησε η Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.


Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ έκανε γνωστή την παρουσία του Νίκου Κοτζιά με μια φωτογραφία της πόλης που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitterγράφοντας «Η υπέροχη πόλη του Κρούσοβο, όπου με τον καλό μου φίλο Νίκο Κοτζιά θα έχουμε μια ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων με περίπου 70 νέους ηγέτες από 20 ευρωπαϊκές χώρες.»

Ο Νίκος Κοτζιάς που το τελευταίο διάστημα γράφει μανιωδώς, συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους περισσότερους πρώην και νυν υπουργούς Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, παραμένοντας ένα ισχυρό διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική.

Προς επίρρωση της διάδρασης που ασκεί ο Νίκος Κοτζιάς στην εξωτερική πολιτική είναι το νέο βιβλίο που θα κοσμήσει τα ράφια των βιβλιοπωλείων τις επόμενες εβδομάδες όπου 12 νυν και πρώην υπουργοί Εξωτερικών μιλούν για τα Βαλκάνια. Μεταξύ αυτών είναι οι ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, καθώς και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο πρώην Σέρβος ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι από την Αλβανία και άλλοι.

 

 idiseis

 

Σ. Σ.

 

1 σχόλιο:

  1. Δε ρωτάτε τους πρόσφυγες από το Κρούσοβο και τη γύρω περιοχή,να σας πουν τη γνώμη τους! Τί αλήθεια φαντάζονται οι κ.τ.ΥΠΕΞ,ότι έκαναν μια καλή συ συμφωνία?
    Υ.Γ: Δηλώνω υπέρμαχος της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών,τα οποία πρέπει να τρέφουν αλληλοσεβασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)