Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Στο στόχαστρο Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Ήξεραν δυο χρόνια για τα σκάνδαλα του Πάτση

Στο στόχαστρο Μητσοτάκης - Πιερρακάκης: Ήξεραν δυο χρόνια για τα σκάνδαλα του Πάτση
 
 

«Πυρ ομαδόν» από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τον γαλάζιο βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη που έδωσε 1 εκατ. ανάθεση στον Πάτση, η διαγραφή είναι προσχηματική, τονίζει ο ΣΥΡΙΑ. Από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για το πλιάτσικο Πάτση με τα ΕΛΤΑ και εισπρακτικές εδώ και 2 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών». Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;

Υ.Γ. Δύο ερωτήματα: Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;». 

Πηγή:ieidiseis.gr

 

4 σχόλια:

(3)