Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Παιδίατροι: Ζητούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμούς

Την ώρα που τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στον ενήλικο πληθυσμό παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και σε εξέλιξη βρίσκεται ένας αγώνας δρόμου για την καταπολέμηση της εποχικής γρίπης, συναγερμός έχει σημάνει σε παιδιάτρους αλλά και νοσοκομεία για παιδικές ιώσεις. 

«Έχουμε μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά αυτή τη στιγμή. Και στα ιατρεία μας γίνεται ένας πανικός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Νοσοκομεία» δήλωσε στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, προσθέτοντας το εξής: «Όταν κλείσουμε πόρτες και παράθυρα -τώρα που έρχεται το κρύο και τα παιδιά θα συνωστίζονται στους κλειστούς χώρους και θα έχουμε και την πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τα παιδικά πάρτι- θα υπάρξει τεράστιο θέμα. Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο».

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, ειδικά στους κλειστούς χώρους λόγω της συγκέντρωσης των πολιτών μέσα στον χειμώνα. 

  • Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους
  • Την χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
  • Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του Covid για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5- 17 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)