Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε κατάστημα Walmart στη Βιρτζίνια

ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε κατάστημα Walmart στη Βιρτζίνια
 
 
 
 
Νέο περιστατικό ένοπλης βίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ.
Άγριο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειωθηκε στην πόλη Τσέσαπικ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart.

H αστυνομία εκλήθη στο σημείο στις 22.12 το βράδυ. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κατάστημα ανακάλυψαν πολλούς νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τοπικού ΑΤ, Λίο Κοζίνσκι.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές απο αμερικανικά ΜΜΕ, οι νεκροί ίσως ανέρχονται στους δέκα.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία άλλη ανακοίνωση για τις συνθήκες του αιματηρού περιστατικού και διενεργείται έρευνα από τις Αρχές.

Εργαζόμενοι του καταστήματος και πολίτες έχουν βγει από το κατάστημα:

Όπως μεταδίδουν οι ΝΥΤ, επικαλούμενοι πηγές της τοπικής αστυνομίας, δεν γνωρίζουν αν ο δράστης ήταν υπάλληλος ή αν έχει αυτοκτονήσει. Προσθέτουν επίσης ότι δεν πιστεύει ότι έπεσαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο άνθρωπος που ξέσπασε τη δολοφονική του μανία στο κατάστημα δεν είναι άλλος από τον διευθυντή του.

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Λουίζ Λούκας, ανέφερε σε μια δήλωση: «Είμαι απολύτως συντετριμμένη που ο τελευταίος μαζικός πυροβολισμός στην Αμερική έλαβε χώρα σε ένα Walmart στην περιοχή μου στο Τσέζαπικ της Βιρτζίνια απόψε. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε τις λύσεις για να τερματιστεί αυτή η επιδημία βίας με όπλα στη χώρα μας που έχει πάρει τόσες πολλές ζωές».

Το περιστατικό αυτό είναι ο δεύτερος μαζικός πυροβολισμός στη χώρα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς σε L.G.B.T.Q. κλαμπ στο Κολοράντο Σπρινγκς, Κολοράντο, το Σαββατοκύριακο.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)