Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Άγιος Παντελεήμονας: «Έχεις 5 λεπτά να φύγεις» -Συγκλονίζει η ανάπηρη γυναίκα για την απάνθρωπη απόπειρα έξωσης

Έξωση πλειστηριασμοί Άγιος Παντελεήμονας 

Μόνο ντροπή μπορεί κανείς να νιώσει για τη απόπειρα έξωσης με θύμα μια 50χρονη ανάπηρη γυναίκα στον Άγιο Παντελεήμονα την Παρασκευή. Γείτονες και αλληλέγγυοι μπορεί να κατάφεραν να αποτρέψουν την εκδίωξη της καθηλωμένης σε αναπηρικό αμαξίδιο γυναίκας από το ίδιο της σπίτι, αλλά εκείνη ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ και ζει με τον φόβο ότι η επιχείρηση θα επαναληφθεί.

Εμφανώς ταραγμένη η κ. Ευδοκία Παπαθανασίου μίλησε στο Open για την απάνθρωπη αντιμετώπιση που είχε από δικαστικό λειτουργό και αστυνομικούς στην επιχείρηση έξωσής της. «Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι» περιέγραψε.


Όπως είπε, αμέσως μετά είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι στο δικό της και να της χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξει. «Του είπα “δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”. Ανοίξανε την πόρτα και άνοιξαν και εκείνου την μπαλκονόπορτα. Μου είπαν “έχεις πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε”» συνέχισε.

Η 50χρονη σημείωσε πως ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν λίγους μήνες για να μπορέσει αν μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει αξιοπρεπώς. Ωστόσο, εκείνοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της μάζεψαν σε μία σακούλα πάνω από δέκα φάρμακα και την τσάντα της πιέζοντάς την να φύγει άμεσα.

«Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”... δεν είχε καρδιά;» ανέφερε η κ. Παπαθανασίου. Όπως είπε, η έξωσή της τελικά απετράπη από τους αλληλέγγυους και τις συλλογικότητες που μαζεύτηκαν στο σημείο, που κάλεσαν τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας» είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 50χρονη, που πάσχει από ρευματοαρθρίτιδα από το 2016 και έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, ήταν κομμώτρια στο παρελθόν και τώρα λαμβάνει ένα πολύ χαμηλό επίδομα γύρω στα 310 ευρώ τον μήνα, ενώ ανήκει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αθηναίων.

Η κ. Παπαθανασίου είχε ένα στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να συνεχίσει να αποπληρώνει μετά την εμφάνιση των προβλημάτων αναπηρίας. Παρά τις προσπάθειές της να έρθει σε συνεννόηση με το fund, στο οποίο πέρασε το δάνειό της, έχασε τελικά το μοναδικό της σπίτι με εμβαδόν περίπου 100 τ.μ. στον Άγιο Παντελεήμονα σε πλειστηριασμό για 46.000 ευρώ.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)