Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσσαλονίκη – Στον Θερμαϊκό το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Θεσσαλονίκη – Στον Θερμαϊκό το επίκεντρο 


 

 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο, η οποία έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ, το επίκεντρό του ήταν 17 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΑΠΘ η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 12:53. Το μέγεθος της ήταν 4,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα ανατολικά του Λιτοχώρου Πιερίας, ενώ απείχε 65 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

 Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)