Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Καλλιτέχνες: Τα ΜΑΤ τους έριξαν χημικά - Τους εμπόδισαν να πάνε στο Εθνικό Θέατρο

ΜΑΤ απέναντι σε διαδηλωτές 

Με χημικά αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους καλλιτέχνες που πραγματοποιούν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Συγκεκριμένα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Εκεί υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έριξαν χημικά. Η οδός Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει κλειστή με το σώμα της πορείας να παραμένει σε αυτήν.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, οι άνθρωποι του Πολιτισμού «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε βάρος τους, απαιτώντας εδώ και τώρα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σήμερα κορυφώθηκε η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών σωματείων σ’ αυτόν τον πανκαλλιτεχνικό και πανελλαδικό αγώνα, ενώ ο ΣΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δοθεί συγκεκριμένη λύση στο θέμα του επίμαχου Π.Δ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ). 

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)