Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεβαίνει τελικά ο Κασιδιάρης, με δικό του κόμμα ο Κανελλόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεβαίνει τελικά ο Κασιδιάρης, με δικό του κόμμα ο Κανελλόπουλος
 
 
Ανατροπή από τον Ηλία Κασιδιάρη, στο παρά πέντε της υποβολής των συνδυασμών στον Άρειο Πάγο.
Ανατρεπτικές εξελίξεις προκαλούνται στην υπόθεση της σύμπραξης του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με τον επίτιμο αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η παραίτηση του αντιπροέδρου Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος κατήγγειλε ότι πρωτοφανή παρέμβαση από την κυβέρνηση για να κόψει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές, νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση.

Στο παρά πέντε της υποβολής των συνδυασμών, αύριο Τρίτη στον Άρειο Πάγο, η «συμμαχία» η Ηλία Κασιδιάρη με τον ε.τ. Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, έσπασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο Ηλίας Κασιδιάρης που είχε αποσυρθεί από τις εκλογές μετά το μπλόκο της κυβέρνησης στο κόμμα του, τελικά δεν κάνει πίσω και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, με τον ίδιο επικεφαλής και όχι μέσω του κόμματος «ΕΑΝ» με πρόεδρο τον ε.τ. Αντιεισαγγελέα ΑΠ Τάσο Κανελλόπουλο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως «ομπρέλα»

Έτσι, αύριο το πρωί, αναμένεται να υποβάλλουν στην εισαγγελία Αρείου Πάγου και στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ηλίας Κασιδιάρης το έμβλημα του κόμματός του «Έλληνες» και ο πρώην αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Τάσος Κανελλόπουλος, το έμβλημα του δικού του κόμματος «ΕΑΝ», στο οποίο έχουν ήδη συμπράξει το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου και το κόμμα «Ελεύθερη Πατρίδα» του εκ Θεσσαλονίκης καθηγητή Νίκου Βασιλειάδη.

Μπροστά στις νέες εξελίξεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι αποφασίσουν οι δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που μετά την τροποποίηση του νόμου για τον Κασιδιάρη, θα κλιθούν να αποφασίσουν εάν μπορεί ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» να είναι υποψήφιος στις εκλογές. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Ανακάλεσε τελικά ο Εργολάβος την Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει εναντίον Μηχανικού του Δήμου Αλμωπίας.

    Η Μήνυση, που είχε κατατεθεί κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχε ως Μάρτυρες Κατηγορίας την τότε και νυν Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας και μία Μηχανικό που σήμερα υπηρετεί στο Δήμο Χαλκηδόνας.

    Αλήθεια, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)