Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Επικίνδυνα κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή

Επικίνδυνα κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή
 
Την περίοδο 2015-’19 η Νέα Δημοκρατία ταυτίστηκε στις ψηφοφορίες της Βουλής με τη Χρυσή Αυγή κατά 35,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις κατά 4,2%.
Για «εκλεκτικές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή» μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την τροπολογία για το μπλόκο στους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα ίδια περίπου είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ο Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή και φανταζόμαστε κι άλλα κυβερνητικά στελέχη για ψηφοθηρικούς λόγους και για να πείσουν το ακροατήριό τους ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που θέλει να βγάλει εκτός Βουλής τον καταδικασμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
 Σε τι πατά αυτό το προκλητικό αφήγημα; Στη στάση τους κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Είναι όμως έτσι; Συμπορεύτηκε αρκετές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή την περίοδο 2015-2019 εντός της Ολομέλειας της Βουλής;
Η απάντηση είναι όχι. Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από fake news.

Μεγάλη έρευνα του VouliWatch που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2019 με τίτλο: «Τελικά, μήπως δεν διαφωνούν και τόσο πολύ στη Βουλή;» αποδεικνύει ότι τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή στην ψήφιση των νομοσχεδίων κατά 35,80%, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό μόλις 4,2%.

Άρα μάλλον το επιχείρημα της ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής προκαλεί περισσότερο γέλιο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Πάμε, όμως, παρακάτω. Το ότι δύο - οποιαδήποτε - κόμματα ψήφισαν ή δεν ψήφισαν ένα νομοσχέδιο σημαίνει αυτόματα ότι ταυτίζονται; Όχι. Πολλές φορές η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει μια νομοθετική ρύθμιση και όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψηφίζουν ή υπερψηφίζουν για διαφορετικούς λόγους.

Άλλωστε, στην ίδια περίοδο, από το 2015 έως το 2019, το κόμμα που είχε τη μεγαλύτερη ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή στις ψηφοφορίες της Βουλής ήταν το ΚΚΕ (72,58%). Τι σημαίνει αυτό ότι το ΚΚΕ ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή. Όχι, απλά καταψήφισαν ίδια νομοσχέδια.

Επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια για το εκλογικό σώμα…

Μ. Καλ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)