Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ποια ηχηρά ονόματα έμειναν εκτός

Απώλειες στη νέα Βουλή μετρούν όλα τα κόμματα. Κάποιες απ’ αυτές ήταν πιο ηχηρές από άλλες. Για παράδειγμα κανείς ίσως δεν περίμενε ότι παρά τη μεγάλη επιτυχία της Ν.Δ. θα έμενε εκτός ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για το ίδιο κόμμα στην Αιτωλοακαρνανία δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Κοζάνη, με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο. Εκτός Βουλής είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης που ήταν υποψήφιος στα Χανιά, όπως επίσης και η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εξελέγη ούτε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, ενώ στην ίδια περιφέρεια ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης έμεινε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Εκτός Κοινοβουλίου τίθενται επίσης ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέγεται στη Β´ Πειραιώς από το 1974, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου στον Νότιο Τομέα της Β´ Αθηνών και στην Κεφαλονιά ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας. Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι αρκετοί απ’ αυτούς μπορεί να βρεθούν στη Βουλή στην επόμενη κάλπη, λόγω του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής.
Σοβαρές απώλειες μετρούν και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στην Α´ Αθήνας έμειναν εκτός οι Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Τασία Χριστοδουλοπούλου, στον Βόρειο Τομέα οι Πάνος Σκουρλέτης, Κώστας Ζαχαριάδης, στον Νότιο Τομέα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέφανος Τζουμάκας, στα δυτικά της Αθήνας ο Δημήτρης Βίτσας και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο Ρέθυμνο ο Ανδρέας Ξανθός, στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος και στα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης...

Δημήτρης Τερζής

H Eφημερίδα των Συντακτών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)