Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Δεν ξεχνούν το έγκλημα των Τεμπών – Κινητοποίηση για την υποψηφιότητα Καραμανλή

 

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την «προκλητική υποψηφιότητα» –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση– του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στις Σέρρες, στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά το έγκλημα στα Τέμπη ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Τρεις εβδομάδες μετά, «έσπασε» τη σιωπή του και δήλωσε ότι φέρει και ο ίδιος «μερίδιο πολιτικής ευθύνης», ενώ επιχείρησε διάχυση ευθυνών, κατηγορώντας όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία απτόητος, ανέγγιχτος και χαμογελαστός, έχοντας στο πλευρό του επιφανείς ανθρώπους του νομού. 

Δέσμευση Τσίπρα

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε το Σάββατο στα Τρίκαλα με τους γονείς των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, της Αναστασίας, Θώμης και  Χρύσας Πλακιά, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι γονείς εξέφρασαν στον κ. Τσίπρα την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εδώ και έναν περίπου μήνα η λέξη «Τέμπη» είναι σχεδόν απαγορευμένη από τα μεγάλα ΜΜΕ. Και κανείς δεν προβάλει τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους. Του ζήτησαν να δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μην ξεχαστεί η τραγωδία και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση στον πόνο τους, αλλά και στην προσπάθειά τους να βρουν δικαίωση για τον άδικο χαμό των παιδιών τους, προκειμένου να μη ξαναθρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα. Και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε οι ένοχοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.


Ο Σύλλογος και οι στόχοι του

Στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023 με όνομα «Τέμπη 2023» προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες, συγγενείς των θυμάτων, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος που κόστισε τις ζωές τουλάχιστον 57 ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν από τον Άρειο Πάγο να επιβλέψει στενά την υπόθεση και να αποτρέψει την εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του σωματείου είναι:

  • Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους είναι υπεύθυνοι ή εγκληματικά ανεύθυνοι για το δυστύχημα και να τιμωρηθούν πραγματικά
  • Να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα.

Επίσης, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)