Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Γιάννης Σηφάκης: Άμεσες αποζημιωσεις για όλες τις ζημιές



Σήμερα στην Αραβησσό στην συνάντηση με πρωτοβουλία των κατοίκων για την αντιμετώπιση της χθεσινής θεομηνίας ( χαλάζι και πλημμύρες) που έπληξε αγροτικές καλλιέργειας αλλά και επιχειρήσεις, υπόγεια σπιτιών και καταστήματα.
Στην παρέμβαση μου τόνισα την ανάγκη άμεσης καταγραφής των αστικών ζημιών και την άμεση προώθηση λύσεων ( κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις σε σύντομο χρόνο όχι όπως στην πλημμύρα στην Αριδαία της 25/01/23 που οι παθόντες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ αποζημιώσεις ακόμη).
Όσον αφορά τις αγροτικές ζημιές απαιτείται άμεση εκτίμηση των ζημιών με επείγουσες προσλήψεις συμβασιούχων γεωπόνων στον ΕΛΓΑ της Βέροιας ( που απόλυτα υποστελεχωμένος καλείται να αντιμετωπίσει όλες τις φετινές πραγματικά τεράστιες ζημιές σε όλη την Πέλλα από παγωνιά, συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζια). Προκήρυξη και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Ακόμη η καθιέρωση προκαταβολών ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής ( όπως σε τμήμα του κάμπου της Αραβησσού από το χθεσινό χαλάζι) και διπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ με ισόποση χρηματοδότηση από τους παραγωγούς και τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικό αρωγό του αγρότη ιδιαίτερα σε συνθήκες έντασης των καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)