Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Η ΝΔ “αποσύρει” τον Κατραντζή από τη Ροδόπη μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα

Η ΝΔ “αποσύρει” τον Κατραντζή από τη Ροδόπη μετά τις αποκαλύψεις Τσίπρα 


Ο υποψήφιος της ΝΔ δήλωσε ότι αποσύρεται από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλύψει χθες ότι στο έγγραφο της ΕΥΠ υπήρχε αναφορά και στον Μ. Κατραντζή

Την απόσυρση του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ υπήρχε σαφής αναφορά και στο συγκεκριμένο πολιτευτή ως στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου.

Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας”, αναφέρει ειδικότερα σε ανάρτηση του στο facebook. 


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας χθες στη διακαναλική συνέντευξη τύπου είχε αποκαλύψει τα εξής:

"Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που μου έστειλε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου. Λυπάμαι που το κάνω, αλλά αναγκάζομαι για να αποκαλύψω στον ελληνικό λαό τα απύθμενα όρια του θράσους του κ. Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν την δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου της ΝΔ, ο οποίος μίλησε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης σε ένα μέσο τουρκικό. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσουν ανεύθυνα από τον κ. Μητσοτάκη να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Απλά θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία”.

Αρχικά η ΝΔ δεν είχε αντιδράσει στην δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαιτήσει απαντήσεις.

“Ο κ. Σκέρτσος επί δέκα ημέρες περιφέρεται στα κανάλια χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “εθνική εξαίρεση” και στοχοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με επιλεκτικές κυπατζίδικες διαρροές στα ΜΜΕ. Σήμερα, όμως, δεν βρήκε μία λέξη για να απαντήσει στην αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι στο δελτίο της ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κατραντζή ως “στρατευμένος" στο Τουρκικό Προξενείο. Αυτό μετά την αποκάλυψη ότι ο κ Κατραντζή είχε μιλήσει για "Δυτικοθρακιώτες Τούρκους" λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα. Περιμένουμε επιτέλους μια σαφή τοποθέτηση. Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη πατριδοκαπηλία, όχι άλλα επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα”, ανέφερε ειδικότερα ανακοίνωση της Κουμουνδούρος.

Η "απόσυρση" του κ. Κατραντζή απο τις εκλογές (σημειώνεται ότι όπως και ο Σπύρος Πνευματικός δεν μπορεί πλέον να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν ήδη τυπωθεί και διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα, επομένως πρόκειται για μία κίνηση πολιτική) δεν φαίνεται συνεπώς να ήταν αυθόρμητη. Αλλά φαίνεται ότι η ΝΔ διαπίστωσε ότι οι αποκαλύψεις για τον κ.Κατραντζή χαλούσαν το "αφήγημα" της για τη Ροδόπη, το οποίο είχε ως στόχο να συσπειρώσει την "πατριωτική δεξιά" και να ανακόψει διαρροές προς Ελληνική Λύση και Νίκη.

Πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλλά ενώ ξέρανε την αναφορά κάνανε μπουλκουμέ και όταν έσκασε δημόσια αποσύρθηκε(δεν τον αποσύρανε) οι μπατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)