Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Κομματικοί υποψήφιοι στις δημοτικές: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει κάθε συνεργασία, στόχος του ο ΣΥΡΙΖΑ

Κομματικοί υποψήφιοι στις δημοτικές: Το ΠΑΣΟΚ κλείνει κάθε συνεργασία, στόχος του ο ΣΥΡΙΖΑ 
 
 
Η απόφαση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί» τη χαρά του Μητσοτάκη»- Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μονόδρομος αντίστοιχες αποφάσεις για την Κουμουνδούρου.

Με κομματικά ψηφοδέλτια –και προφανώς με κορυφαία κομματικά του στελέχη στις αντίστοιχες περιοχές- θα κατέβει τελικά το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη βιάστηκε να κλείσει τις πόρτες για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν προτείνει στελέχη της Κουμουνδούρου- Τεμπονέρας, Ζαχαριάδης κοκ.

Με την απόφασή της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει πως είναι απολύτως και χωρίς παρεκκλίσεις προσηλωμένη στη στρατηγική που είχε και προεκλογικά, όχι για να αντιμετωπίσει τη ΝΔ (έλεγε πως θα μπορούσε και να συνεργαστεί μαζί της αρκεί να μην είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός), αλλά για να αναμετρηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ο στόχος, δυστυχώς, δεν είναι «να μην βαφτεί ο χάρτης ξανά μπλε» -συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την ηγεμονία της η ΝΔ- αλλά πώς το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει στις περιφέρειες περισσότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ! Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να αξιοποιήσει τις μεγαλύτερες που διαθέτει από την Κουμουνδούρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά –όπως εκτιμά- και τα προβλήματα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεκατισμένος στις εκλογικές αναμετρήσεις και με κυρίαρχη την εσωστρέφεια ενόψει της εκλογής νέου αρχηγού του.

Advertisement
Η απόφαση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη για κομματική κάθοδο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σαφώς και χαροποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ περισσότερο που με τον εκλογικό νόμο ένας δήμαρχος με ποσοστό άνω του 43% εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή!

Επιπλέον αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μια αντίστοιχη τακτική. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος συνεδριάζει για το θέμα αυτό τη Δευτέρα, με την επιλογή να κατέβει με κορυφαία του στελέχη στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση να καθίσταται σχεδόν μονόδρομος.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)