Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

‘Ολη η Φούστανη μια αγκαλιά

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Μετά από είκοσι χρόνια ένα πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης  επιστρέφει σρην Αλμωπία. Πρόκειται για πρόγραμμα παιδιών από τις ΗΠΑ που φιλοξενούνται  από οικογένειες και μαθαίνουν τον τοπικό τρόπο ζωής , ενασχόλησης και κουλτούρας. Φέτος το πρόγραμμα υλοποιείται στην Φούστανη.

Τ




η Δευτέρα το απόγευμα σε μια λιτη και γεμάτη πρωτόγνωρα συναισθήματα εκδήλωση κάτοικοι του χωριού , η τοπική κοινότητα και μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου υποδέχτηκαν τα παιδιά από την Αμερική .Συνολικά είναι 20 παιδιά από  11 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ . Ο πρόεδρος της κοινότητας Θεολόγης Κοβάτσης τους υποδέχτηκε και ευχήθηκε καλή διαμονή , όπως και λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Αλμωπίας . Τα παιδιά από τις ΗΠΑ , αντευχήθηκαν  στα Ελληνικά .

 Τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια και  χόρεψαν ε παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς. Τους παρέθεσαν δείπνο και αργότερα αναχώρησαν για να τακτοποιηθούν στις ανάδοχες οικογένειες . Τα φιλοξενούμενα παιδιά ως μία μικρή ανταπόδοση της φιλοξενίας πρόκειται να διδάξουν στο γυμνάσιο της Φούστανης την αγγλική γλώσσα σε ενδιαφερομενα παιδιά του χωριού.















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)