Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Τα 56 εκατ. ευρώ για… τάμπλετ σε φαντάρους και οι διευκρινίσεις του υπουργείου

 

 
 
Προσπάθεια να απαντήσει στην κριτική από το υπουργείο Άμυνας, όμως άλλα λένε οι «πηγές» και άλλα γράφει η προκήρυξη.

«Θέμα» έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Άμυνας για το «πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία».

Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται κονδύλι για εκπαίδευση στρατευμένων και αγορά 10.000 τάμπλετ, μόνο που τα χρήματα που αναγράφονται στην προκήρυξη είναι ι 56.763.692,00 ευρώ.

Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι κάθε τάμπλετ κοστίζει… χρυσάφι, χοντρικά 5.700 ευρώ, τιμή που έχει τεράστια απόκλιση από την αγορά.

Η συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φούντωσε πολύ, αναγκάζοντας το υπουργείο Άμυνας να απαντήσει μέσω πηγών διευκρινίζοντας ότι ο προϋπολογισμός αφορά σε 50.000 και όχι σε 10.000 τάμπλετ και προσθέτοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν σχετίζονται μόνο με τις υπολογιστικές συσκευές, αλλά και τη συγγραφή των περισσότερων από 200 μαθήματα για οπλίτες, τις πιστοποιήσεις τους κλπ κλπ. Τέλος, αναφέρουν ότι οι συσκευές δεν προορίζονται να καλύψουν μια σειρά στρατεύσιμων, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν.

Το υπουργείο, πάντως, οφείλει να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις στις… διευκρινίσεις του, καθώς η προκήρυξη γράφει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για 10.000 τάμπλετ.

Εν αναμονή περαιτέρω απαντήσεων λοιπόν.

 

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)