Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Νέα αποκάλυψη για το φιάσκο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Άσ' τους» - Η εντολή που αποδείχτηκε μοιραία

Νέα αποκάλυψη για το φιάσκο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Άσ' τους» - Η εντολή που αποδείχτηκε μοιραία
 
 Η κεντρική εντολή που δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται να προκάλεσε την αιματοχυσία το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με το πρωτοφανές επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την έλευση των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, τη δημιουργία των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τελικά τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

«Ασ’ τους… Πάνε να κοιμηθούν». Αυτή «φαίνεται ότι ήταν – όπως αποκαλύπτεται από όσα συνέβησαν στα διόδια της Ελευσίνας και όχι μόνο – η μοιραία καθησυχαστική κεντρική εντολή που είχε δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις επιφορτισμένες με τη διαχείριση της πορείας των 120 Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν την αιματοχυσία το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια», όπως αποκαλύπτει στο σημερινό του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα» είχαν τη λανθασμένη βεβαιότητα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας.

Με την πεποίθηση αυτή να περνάει και στους αστυνομικούς στο πεδίο, ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια για μπλοκάρισμα των χούλιγκαν – έστω και στα τελευταία χιλιόμετρα πριν από την πρωτεύουσα, στα διόδια της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να βρίσκονταν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, πέραν αυτών που είναι γνωστές σήμερα. Κάπως έτσι, δόθηκε «ελευθέρας» στην αυτοκινητοπομπή και δεν σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ, με το μοιραίο λάθος να μην γίνεται αντιληπτό παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Υπενθυμίζουμε πως το κομβόι των ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ταξίδεψε ανενόχλητο από την Κακαβιά μέχρι το Κιάτο, όπου ουσιαστικά εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Απολογούνται αύριο οι συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια

Αύριο, Παρασκευή θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η απολογητική διαδικασία, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Ντοκουμέντα αποκαλύπτουν «Βαβέλ» στην ΕΛΑΣ: Το έγγραφο - προειδοποίηση σε 23 αστυνομικές υπηρεσίες

Σε 23 διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες είχε διαβιβαστεί το έγγραφο - προειδοποίηση για την έλευση στην Ελλάδα της πολυπληθούς ομάδας Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι εξαπέλυσαν τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτό αποκαλύπτουν νέα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το iΕidiseis. Πρόκειται για κατεπείγον έγγραφο που εστάλη στις 7 Αυγούστου από το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Με το έγγραφο αυτό ενημερώθηκαν τόσο οι κεντρικές όσο και οι περιφερειακές υπηρεσίες για την επικείμενη επιδρομή επικίνδυνων χούλιγκαν, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- να λάβουν μέτρα για την αποτροπή έκνομων ενεργειών.

Στο έγγραφο επισυνάπτεται μάλιστα ενημέρωση των ελληνικών Αρχών από την Ιντερπόλ Μαυροβουνίου που περιέχει τις πινακίδες κυκλοφορίας συνολικά 22 οχημάτων, στα οποία επέβαιναν οι χούλιγκαν. Στη σχετική έγγραφη ενημέρωση των ελληνικών Αρχών υπήρχαν οι μάρκες των οχημάτων και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Στο κείμενο που συνόδευε τα στοιχεία με τις πινακίδες κυκλοφορίας αναφερόταν ότι «από τις 3.00 έως τις 6.00 της 7ης Αυγούστου πέρασαν τα σύνορα (σ.σ. Μαυροβουνίου) 120 Κροάτες (κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας), με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ».

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες να υπάρχει ενημέρωση σε περίπτωση που εντοπιστούν τα οχήματα αυτά, ενώ σημειώνεται ότι «οι διευθύνσεις Κρατικής Ασφάλειας και Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου παρακαλούνται για τυχόν περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς τους».

«Αδελφέ χτυπήθηκα»:Συγκλονίζει φίλος του Μιχάλη

Τα στοιχεία δίνει ο Χρήστος, ένας φανατικός φίλος της Ένωσης και φίλος του αδικοχαμένου 29χρονου από μαχαίρι χούλιγκαν.

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα αυτό θέλω να πω τίποτα άλλο», είπε ο Χρήστος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με τη φωνή του να τρέμει. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έμειναν δίπλα στον Μιχάλη Κατσουρή μέχρι το τέλος, αφότου τον χτύπησε ο χούλιγκαν με το μαχαίρι του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει «αδελφέ χτυπήθηκα» και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… και να είναι εκείνο το παιδί. Τον Μιχάλη τον γνωρίζω από το γήπεδο στην ίδια κερκίδα, εκδρομές, μαζί φαγητό μαζί στις καφετέριες μαζί εδώ στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια», περιγράφει ο Χρήστος.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Χρήστος άρχισε να τρέχει μαζί με τον Μιχάλη Κατσουρή για να ξεφύγουν. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)