Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Μύκονος: Οι «ταρίφες» των αστυνομικών που φυλούσαν βίλες επιχειρηματιών και ο Γερμανός εκατομμυριούχος

Μύκονος: Οι «ταρίφες» των αστυνομικών που φυλούσαν βίλες επιχειρηματιών και ο Γερμανός εκατομμυριούχος
 
 
 
Δώδεκα ευρώ την ώρα χρέωναν οι αστυνομικοί τις υπηρεσίες φύλαξης που παρείχαν παράνομα σε vip βίλες στη Μύκονο.

Αυτό αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επί τρεις μήνες έβαλε στο μικροσκόπιο ομάδα αστυνομικών για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας φυλούσαν υπερπολυτελή σπίτια επιφανών επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι βάρδιες ήταν σχεδόν πάντα εφτάωρες. Αυτό σήμαινε ότι για μία βάρδια ο ιδιοκτήτης της βίλας πλήρωνε «μεροκάματο» 84 ευρώ.

Έβαλαν στο κόλπο και τους νέους

Αυτό που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ανάμεσα στους έξι εμπλεκόμενους αστυνομικούς βρίσκονται δύο δόκιμοι, οι οποίοι μόλις είχαν αρχίσει την καριέρα τους στην Αστυνομία.

Το γεγονός δείχνει στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι κάποιοι «εμπειρότεροι» αστυνομικοί έβαλαν στο «κόλπο» τους «νεόκοπους», χωρίς να χάσουν… χρόνο.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που ανέκυψε από την έρευνα είναι ότι δύο από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς είχαν πάρει άδεια ανατροφής τέκνου. Πληρώνονταν δηλαδή κανονικά από την υπηρεσία τους για να βοηθήσουν στην ανατροφή του παιδιού τους, ωστόσο, δεν κάθονταν στο... σπίτι αλλά έπαιρναν δεύτερο «μαύρο» μεροκάματο κάνοντας παράνομες φυλάξεις σπιτιών.

Οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς φυλούσαν τη βίλα που ανήκει σε γνωστό Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τεράστια επένδυση στο νησί στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης. Συγκεκριμένα είναι ένας από τους ιδιοκτήτες πασίγνωστου μαγαζιού που αποτελεί επί σειρά ετών το σύμβολο της διασκέδασης στη Μύκονο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)