Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ζητούν παιδική χαρά στην Ίδα

  

ΌΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ  παράξενο κάποια απλά φαινομενικά πράγματα  μικρής αξίας  να είναι σημαντικά και χρήσιμα για κάποιους ανθρώπους.

 Ένα από αυτά είναι οι παιδικές χαρές  .

Η Ίδα  είναι από
τα ελάχιστα χωριά(5 συνολικά μέχρι πέρυσι) που δεν έχουν παιδική χαρά.Ειναι κρίμα. Είναι  ίσως το μοναδικό χωριό μετά τον Εξαπλατανο που έχει παιδικό σταθμό νηπιαγωγείο και δημοτικό και δεν έχει σημείο αναφοράς,δεν έχει  πλατεία αλλά το σημαντικότερο δεν έχει  παιδική χαρά για τα παιδιά τους. Τους λένε   ότι  δεν  νε δεν έχουν   κοινοτικό χώρο και ο μοναδικός χώρος που υπάρχει δεν έχει χαρτιά.

«Ειμαστε ξεχασμένοι χρόνια τώρα κανείς δεν νοιάζεται ώρες ώρες πιστεύω ότι θέλουν να μας ρημάξουν σαν χωριό...Δεν ξέρω πού αλλού να το πω όπου κι αν το έχουμε πει πέφτουμε σε τοίχο...» τονίζει χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού. Σε ευχαριστώ αν το διάβασες μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο αλλά για εμάς που προσπαθούμε να μείνουμε στα χωριά και να μην φύγουμε για Αριδαία είναι αρκετά σημαντικό .


Για χάρη  των παιδιών  τουλάχιστον  ας σκύψου7ν το κεφάλι με ευλάβεια  και ας το δρομολογήσουν

 

28 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο! Σε ποιον αιώνα ζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παιδια θα έπρεπε να είναι η προτεραιοτητα κάθε δημοτικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα φτάσουμε αν χρειαστεί και στα κανάλια, όπως έκαναν και στη λαγκαδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίμα κ εύχομαι να ακουστεί κ να διαβαστεί είτε από τον τωρινό δήμαρχο είτε από τον μελλοντικό να φεύγουν τα παιδιά να πηγαίνουν είτε σε κάποιο διπλανό χωριό είτε σε παιδότοπους είτε σε κάποια παιδικη χαρά της Αριδαίας να παίξουν γιατί το χωριό δεν έχει απολύτως τίποτα.Δόξα τω Θεώ κύριοι του δήμου είμαστε ένα χωριό που έχει παιδιά,εχει νεολαία κ δεν έχει τίποτα να τα απασχολήσει στο χωριό.Υπαρχουν γονείς που ούτε κ αυτό δεν μπορούν να κάνουν λόγω δουλειάς κ έχουν τα παιδιά σε μια αυλή γιατί δεν έχουν που αλλού να παίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε έργα κύριοι του δήμου μην είστε μόνο λόγια κ το κυριότερο αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη τόσα χρόνια που υπήρχε η παιδική χαρά στο χώρο του κέντρου νεότητας πως λειτουργούσε χωρίς άδεια;ήμασταν σαν αναλώσιμα παιδιά εμείς που μεγαλώσαμε εκεί;όλα για μια ψήφο;μιλάμε για ζωές παιδιών.Καντε κάτι κ για το χωριό μας καλή κ η ψήφος αλλά από αυτά χορτάσαμε από εδώ κ περα πραξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παιδική χαρά στην Λαγκαδια φτιάχτηκε από ίδρυμα μετά από προσπάθειες ενός παιδιού κ το γνωρίζει όλο το πανελλήνιο! Παρόλα αυτά υποψήφιος του τωρινού δημάρχου που κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό δεν ντραπηκε και το παρουσίασε σε συνέντευξη του στα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής!Για να ξέρουμε λίγο τι γίνεται γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως ο πρόεδρος και οι τοπικοί παράγοντες δεν ζήτησαν ποτέ σοβαρά τίποτα? Πάρα μόνο δημηνακια., Δήμαρχε ξέρεις πόσα παιδιά εχει6η Ιδα? Δεν ξέρεις γιατί ποτέ δε σε ενημέρωσαν. Στο παιδικό ξέρεις ότι ξυλωσαν κιόσκι για χάρη της δήθεν ασφαλείας των παιδιών. Ξέρεις ότι στο δημοτικό σχολείο τα παιδιά κάθονται στο χώμα γιατί ο διευθυντής αρνητε να βάλει παγκάκια πάλι για την ασφάλεια των παιδιών. Ενώ έχει τόσα άλλα επικίνδυνα σημεία ο εξωτερικός χώρος. ΔΉΜΑΡΧΕ έπρεπε να αξιολογείς τους προέδρους κάθε χωριού και να έχεις επικοινωνία. Το ξέρεις ότι υπάρχει και σύλλογος που χρήζει άμεσης ανακαίνισης ώστε να λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο. Δήμαρχε η Ιδα είναι ένα ζωντανό χωριό με νεολαία που δυστυχώς είναι ορφανή. Όλα ξεκινούν από τους τοπικούς παράγοντες αυτοί είναι υπεύθυνοι κι μετά όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχε το νου σου στο παιδί,γιατί αν γλιτώσει το παιδί...υπάρχει ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Νίκος θα τα φτιάξει όλα. Και τα σχολεία θα τα σημαδέψει εξωτερικά. Και το γήπεδο θα είναι πάντα καθαρό και φωτισμένο και το κέντρο νεότητας θα το επαναφέρει στην προτέρη μορφή και χρήση που ήταν. Όλα Καλά Θ πάνε οι άνθρωποι που σατιρίζουν Νίκο έχουν σχέση σχέδιο και όραμα για το χωριό. Υπομονή όλα καλά θα πάνε. Ότι δεν έγινε 50 χρόνια τώρα όλα θα γίνουν, γιατί το μέλλον είναι οι νέοι και οι τα δημηνα και η αποζημίωση του εκάστοτε προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις ποιο είναι το θέμα με εσάς που ασχολείστε με τα κοινά ότι αν δεν βγείτε μετά δεν ασχολείστε,το χωριό έχει συνέχεια δεν ειναι μια τετραετία δεν βγήκα έληξε δεν με νοιάζει.Σκυψτε πάνω από το χωριό βγείτε δεν βγείτε αφήστε τα λόγια γιατί χορτάσαμε σανό ασχοληθείτε σοβαρά με τον τόπο μας.Σεβαστειτε τα παιδιά μας!

      Διαγραφή
    2. Εσυ μάθε μια να γράφεις ελληνικά και άσε τον Νίκο. 4 χρόνια αντιδήμαρχος και 2 χρόνια με τον μπατση τι έκανε;

      Διαγραφή
  10. Α ρε κατακαημένοι.. σας πονάει που οι «αμόρφωτοι» είναι άξιοι και κάνουν έργα. Αν εσείς οι μορφωμένοι εκλεγείτε, βάλτε τα Λουτρά στον αυτόματο, αφού τα δίμηνα εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Και επίσης εσείς του Παρούτογλου που έχετε εξασφαλίσει τις μονιμότητες σας, δώστε νέα πνοή στην Ίδα και σε όλα τα «παραμελημένα» χωριά. 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι βρε 12:01 όπως τα λες είναι μπράβο... Κ μετά φέρτε κ θάλασσα στο χωριό να εκεί στο παλιό συνεταιρισμό (γκουμνα) που έχει κ έτοιμο κτίριο για αναψυκτήριο... Βρε άντε σοβαρέψου που θα πάει μπροστά το χωριό με τον κ. Νίκο κ την ομάδα του που η πιο πολύ από αυτούς δεν ξέρουν που παν τα 4 τους κ θέλουν κ να κιόλας... Εδώ δεν μπορώ να οδηγήσω το σπίτι τους θα διοικήσουν όλο το χωριό... (Δεν είμαι ψηφοφόρος κανενός γτ δεν με καλύπτει κάνεις για να είναι πρόεδρος του χωριου μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι μπράβο συνεχίστε να μαλώνετε.ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ;Εμπρός λοιπόν να δούμε αντέχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλι ένας Ορλης θα σώσει την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά εκεί στην ιδα τεράστια κενά και εληψεις σε υποδομές. Αμέσως με ένα θέμα άνοιξε μεγάλη συζήτηση πλάκα έχετε. Δηλαδή αν μηλησετε για δρόμους καθαριότητα και λοιπά θα γίνει χαμός. ΔΉΜΑΡΧΕ μήπως πρέπει να αξιολογητε ο εκάστοτε πρόεδρος του κάθε χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κοινό μυστικό τα προβλήματα στο χωριό μας,καμιά φορά σκέφτομαι πως δεν έχει ερημώσει τόσο καιρό.

      Διαγραφή
  15. Η Ίδα έχει αυτό που της αξίζει, δηλαδή τίποτα. Καλή συνέχεια κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΕΙΣΤΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΞΥΛΩΝ ΕΙΣΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΡΙΑΞΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΘΡΟΞΥΛΑΔΕΣ.ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΥΛΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΗ ΤΕΛΙΩΣ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΝΤΑΚΩΣΗ.ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΑΙ.ΔΕΝ ΦΤΕΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι είσαι άδικος τώρα,και τα χωράφια μας νοιάζουν,αν έχουμε χωράφια ας κλείσει το σχολείο ας φύγουν τα παιδιά ας κλείσουν τα καφενεία.Αν μπορούσαμε να κάνουμε απαλλοτρίωση στο χωριό να φυτέψουμε κεράσια θα ήταν καλά αλλά δεν γίνεται...Ας είναι όμως όπως πάμε θέμα χρόνου να γίνει καμπος το χωριό με την αδιαφορία γενικά των κατοίκων.

      Διαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΡΛΗΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ....ΓΙΩΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ.ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΑΡΚΕΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΞΥΛΑ,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η παιδική χαρά σας μάρανε. Έχετε διαλυθεί σαν χωριό δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσσσ μη τους λες αλήθειες και ξυπνήσουν...Κοιμούνται όρθιοι είναι απορίας άξιο πως δεν έχει ερημώσει το χωριό τους με τόση αδιαφορία από όλους....Αρκεί να έχουν χωράφια δεν τους νοιάζει αν όλα ρημάζουν μέσα στο χωριό.

      Διαγραφή
  19. ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΤΟ ΔΙΕΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΕΡΣΟΧΩΡΙ ΜΕ ΤΙς ΚΑΛΥΤΕΡΕς ΠΟΙΚΟΙΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΗΚΟΤΕΡΑ ΚΕΡΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διαίρει και βασίλευε καλύτερα,από την μία τα βόδια οι υποψήφιοι και το χωριο που σκοτώνονται μεταξύ τους και από την άλλη οι υποψήφιοι δήμαρχοι που τρίβουν τα χέρια τους για την κατάντια μας!

      Διαγραφή

(3)