Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμος να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης

Βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμος να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης
 
 
Ο Αθανάσιος Τσακρής δηλώνει πρόθυμος να παραιτηθεί, αν κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης και στον δεύτερο γύρο των εκλογών, για να ορκιστεί βουλευτής.

Την ώρα που η δημόσια στήριξη του Νίκου Παππά προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλάζει τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε ο πρώτος πρόθυμός να παραιτηθεί από βουλευτής, προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Ο λόγος για τον Αθανάσιο Τσακρή, ο οποίος, υπενθυμίζουμε, είχε την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μίλησε στο ERTNEWS για τη διαδικασία των εκλογών και για το αν ο ίδιος θα δήλωνε την παραίτηση του, προκειμένου να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν είναι για το καλό της διαδικασίας, είναι κάτι το οποίο θα αποδεχθώ», απάντησε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Υπενθυμίζουμε πως για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει ένας εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών επικρατείας (Οθων Ηλιόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης) να παραιτηθεί και στη συνέχεια παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Αθανάσιος Τσακρής, Γεωργία Λάλη). Τότε η έδρα θα πάει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής και κατ’ επέκταση πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποστολάκης: Θα βρεθεί λύση

Από την πλευρά του, ο ναύαρχος ε.α. και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μιλώντας στο Action24.

«Αν ο Κασσελάκης γίνει πρόεδρος θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να βρεθούν 6-7 άνθρωποι να πουν ότι παραιτούνται από το δικαίωμα να συμπληρώσουν την έδρα. Αυτό πρέπει να συζητηθεί μέσα στον χώρο. Εγώ δεν έχω σκεφτεί αν θα παραιτηθώ».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)