Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή - Δόθηκε παράταση μίας ώρας

ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 

 

 Μέχρι τις 9 ανοιχτές οι κάλπες • Ξεπέρασε τις 110.000 η συμμετοχή στην κάλπη, πάνω από 25.000 τα νέα μέλη • Τα τελευταία μηνύματα των πέντε «μονομάχων» για την προεδρία.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κινητοποιήθηκε για να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αριθμό των ψηφισάντων να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τις 115.000 λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ, τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας και οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ. 

Σημειώνεται ότι περίπου το ένα τέταρτο όσων συμμετέχουν στις διαδικασίες είναι νέα μέλη, ενώ διευκρινίζεται ότι εάν δεν εγγραφεί κάποιος σήμερα ως νέο μέλος, δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει εάν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Το κλίμα στα επιτελεία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου εκφράζουν ικανοποίηση για την προσέλευση των ψηφοφόρων. Η υποψήφια πρόεδρος θα μεταβεί κάποια στιγμή, αργότερα, στην Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα.

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, ενώ εκτιμάται ότι τα νέα μέλη ήρθαν στη διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι τους κινητοποίησε η υποψηφιότητα Κεσσαλάκη, ενώ επισημαίνουν τα πολλά οργανωτικά προβλήματα, καθώς δεν ήταν αναμενόμενη η τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Από το επιτελείο του Νίκου Παππά επισημαίνουν ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για το κόμμα,ενώ δικαιώνεται η επιλογή να εκλέγεται η ηγεσία από τη βάση.

Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι πάντα σημαντική, ενώ από την πλευρά του Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκού κόμματος.

Πότε θα έχουμε αποτελέσματα

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι περίπου στις 9 το βράδυ θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα στο 50% των ψήφων, με τα τελικά να αναμένονται κατά τις 10.30 το βράδυ, ωστόσο, η παράταση που δόθηκε αναμένεται να ανατρέψει τον προγραμματισμό. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει θα καταγράφεται σε τάμπλετ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)