Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος, μια πόλη βυθισμένη στη λάσπη – Συγκλονιστικό βίντεο από drone για την καταστροφή

Βόλος, μια πόλη βυθισμένη στη λάσπη – Συγκλονιστικό βίντεο από drone για την καταστροφή
 
 
Οι κάτοικοι του Βόλου προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά τη θεομηνία.

Ο Βόλος χτυπήθηκε ανελέητα από την κακοκαιρία Daniel, η οποία σάρωσε κυρίως τη Θεσσαλία, αφήνοντας πίσω της με τον – μέχρι στιγμής – επίσημο απολογισμό τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Συγκλονιστικό, πάντως, είναι το βίντεο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (10/09) και αποτυπώνει με τη χρήση drone πώς είναι ο πλημμυρισμένος Βόλος. Οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά τη θεομηνία, ενώ οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, το νερό έχει μπει σε πάρα πολλά σπίτια και η θάλασσα από μπλε… έγινε καφέ.


Έντεκα νεκροί και τουλάχιστον έξι αγνοούμενοι

Τους 11 έφθασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, καθώς το Σάββατο (09/09) εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών Εύβοιας, στη θέση Τουρκονέρι Τηγάνι. Η σορός αναγνωρίστηκε ως του 77χρονου αγνοούμενου από την παραλία Πάλτση Πηλίου.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, τουλάχιστον έξι είναι οι αγνοούμενοι στην περιοχή της Θεσσαλίας και πρόκειται για τους εξής:

  • Από 05/09 αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου

  • Από 07/09 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

  • Στις 09/09 αγνοείται ένας άνθρωπος ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο

  • Στις 09/09 αγνοούνται δύο άτομα (μια 85χρονη γυναίκα και ο 65χρονος γιος της) στην περιοχή Μεταμόρφωση

Τούμπαραν σωστικές λέμβοι

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τεσσάρων πυροσβεστών και τεσσάρων πολιτών στην Γιάννουλη της Λάρισας που βρέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (10/09), μέσα στα ορμητικά και επικίνδυνα νερά, όταν οι δύο σωσίβιες λέμβοι στις οποίες επέβαιναν – ύστερα από διάσωση – ανατράπηκαν.

Τα οκτώ άτομα διασώθηκαν ύστερα από γιγάντια επιχείρηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Μια γυναίκα διακομίσθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι πήραν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών τούς έσωσε τη ζωή, αφού παρασύρθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα από την ορμή των υδάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)