Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Νέα δεδομένα για την κακοκαιρία από την ΕΜΥ

Νέα δεδομένα για την κακοκαιρία από την ΕΜΥ - Κρύο σε δύο δόσεις
Εν αναμονή της αλλαγής του καιρού από τις βραδινές ώρες, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο της, δίνοντας τα τελευταία στοιχεία για το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται σε τροχιά προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως και τις πρωινές ώρες τη Δευτέρα είναι το κρύο, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχές.

Χθες, στο έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ ανέλυε τις περιοχές που θα βρεθούν πρώτα στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. Σήμερα, στο επικαιροποιημένο αναφέρει πως η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες, θα έρθει σε δύο δόσεις.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και από την Κυριακή θα αρχίζει να επηρεάζει και την υπόλοιπη χώρα.

Ο καιρός αλλάζει και πάλι από τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο, ωστόσο, να μην αγγίζει ξανά τα 26άρια και 27άρια των προηγούμενων ημερών.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)