Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Με διαφορά 7 ωρών πέθανε ζευγάρι δασκάλων στην Αριδαία


 

Με διαφορά λίγων ωρών πέθαναν ο συνταξιούχος δάσκαλος Κώστας Σεραφείμ 68 χρονών  και η γυναίκα του Σταυρούλα  Ατέσογλου που έμεναν στην Αριδαία .

Ο Κώστας καταγότανε από το Κάτω Γραμματικό Έδεσσας , υπηρέτησε όμως για πολλά χρόνια ως δάσκαλος στην Αλμωπία. Κοινωνικοποιημένος και πολιτικοποιημένος συμμετείχε σε πολλές δράσεις. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του πολιτιστικού Συλλόγου Εξαπλατάνου  ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ. Διατέλεσε και πρόεδρός του . Επί των ημερών του έγιναν πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου και συναυλίες με γνωστούς ποιοτικούς τραγουδιστές της εποχής εκείνης .

 Ενταγμένος για χρόνια στον χώρο του ΠΑΣΟΚ  είχε έντονη παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Λόγω της δημόσιας αντιπάθειας κατά του Κώστα Μητσοτάκη  του είχαν προσάψει οι πολιτικοί του φίλοι το παρατσούκλι «Μητσοτάκης»

Στην πρώτη συνένωση των Δήμων , προσπάθησε να κάνει συνδυασμό στον τότε  Δήμο Εξαπλατλατάνου , χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε πολύ καθώς  η γυναίκα του  Σταυρούλα Ατεσογλου έπαθε βαρύ εγκεφαλικό που τις άφησε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  πριν τρεις μέρες μπήκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Επτά ώρες αργότερα πέθανε και η γυναίκα του . Η κηδεία τους γίνεται αύριο Σάββατο στην Αριδαία  στις 13. 00 το μεσημέρι.

2 σχόλια:

  1. Θελω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και για την παρουσία σας στο τελευταιο "Αντίο" των γονιών μου... Οι γονείς μου έφυγαν την ίδια μέρα ,με διαφορά 7 ωρών . Όμως θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα για την συγκεκριμένη ανάρτηση κ να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες . Ο πατέρας μου ,Σεραφείμ Κωνσταντίνος ,ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ καταγόταν από το Κ.Γραμματικο Εδέσσης. Η σύζυγος του και μητέρα μου ,Ατεσογλου Σταυρούλα,ήταν επίσης συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ καταγόταν από τον Καλό Αγρό Δράμας. Έμεναν στην Αριδαία και υπηρέτησαν και οι δυο ως εκπαιδευτικοί στην Αλμωπία ,και πιο συγκεκριμένα στον Αρχάγγελο ,στον Εξαπλάτανο και στην Αριδαία. Όλα αυτά τα χρόνια και οι δύο γονείς μου δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς με καταπληκτικους ανθρώπους , δημιούργησαν αληθινές φιλίες και ήταν αγαπητοί απο πολύ κόσμο . Τα τελευταία χρόνια ,δοκιμάστηκαν πολύ και οι δύο !! Πολλές δυσκολες στιγμές,πολλά κ πολύ δύσκολα χρόνια ,που όμως η στήριξη της οικογένειας κ των φίλων έκαναν πάντα τα πράγματα λίγο καλύτερα ! (και τα αδέρφια μου και εγω , οφείλουμε σε κάποιους ανθρώπους, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,μέσα από την καρδιά μας, για την συνεχή στήριξη και βοηθεια τους σε κάθε δύσκολη στιγμή).
    Ο πατέρας μας "έφυγε" στο σπιτι του,με αγαπημένους ανθρώπους δίπλα του .7 ώρες αργότερα τον ακολούθησε στο φευγιο κ η μητέρα μας ,επίσης με αγαπημενους ανθρώπους δίπλα της .
    Πάλεψαν,πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ! Και αν κάποιος , κάποτε,μου ζητούσε να περιγράψω με λιγες λέξεις τους γονείς μου θα έλεγα απλά "Δύναμη, καλοσύνη,αγάπη "....

    Σεραφείμ Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν καλοί άνθρωποι .Καλό παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)