Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις Κυβέρνησης: Κλειστά τα γήπεδα για δύο μήνες

Κλειστά τα γήπεδα για δύο μήνες: Ευχολόγια και δικαστικές έρευνες για την οπαδική βία
 
 
 
Τα μέτρα αφορούν μόνο τη Super League 1. Χωρίς κόσμο ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπατσκα Τόπολα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Παύλος Μαρινάκης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του και στην οικογένειά του, ενώ συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη. «Καταλαβαίνουμε την οργή της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της και θα είναι δυναμικές», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας τα μέτρα, τα οποία προς το παρόν αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο.

Για τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, οι αγώνες της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024 θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Tο μέτρο αυτό θα επεκταθεί για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων Β' που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τόνισε πως το ματς του Ολυμπιακού με την Μπατσκα Τόπολα για το Europa League την Πέμπτη (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Παράλληλα θα εγκατασταθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League 1, ενώ θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης αυτόματες θα είναι και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη.

Αύριο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συμβάλλουν στην ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

  • Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super league 1 για δύο μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024. H απόφαση αφορά και την Super League 2 για τις ομάδες που προέρχονται από την Super league 1. Το μέτρο δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων.
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League.

  • Σειρά από διοικητικά μέτρα για αυτόματες κυρώσεις σε ομάδες για τα επεισόδια.

 


1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστοί.
    Αν γίνει μια ληστεία με σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Γαλαξίδι δε θα κλείσουν όλες οι τράπεζες για κάνα δίμηνο;
    Θα κλείσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)