Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Η ρίψη του Σταυρού στην Αριδαια

 

 

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για τα Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.  

Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων, στο ποτάμι έξω από την πόλη της Αριδαίας, στην γέφυρα  προς τον Εξαπλάτανο, όπου είχε διαμορφωθεί κατάλληλα  ο χώρος για να πέσει ο Σταυρός.

 

Παρών ήταν ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, ο νέος Πρόεδρος της Αριδαίας Δημήτρης Ταρασίδης. Παρόντες επίσης, ήταν ο πρώην Δήμαρχος, μαζί με τδύο πρώην Αντιδημάρχους . Παρούσα στους εορτασμούς και η πολιτευτής της ΝΔ Μαρία Σαραλιώτου και Ο Διοικητής του Α.Τ.Τ Αλμωπίας  Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βαγγέλης Γάκης .

 

Μεγαλύτερη μεγαλοπρέπεια στους εορτασμούς, έδωσε η παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου Αλμωπίας.





4 σχόλια:

  1. Ολίγον επικίνδυνα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τη νέα χρόνια να έχουμε όσοι πάμε Εκκλησία λιγότερη υποκρισία. Ο καλός Χριστιανός προσφέρει και το άλλο μάγουλο στον εχθρό του.Μην το ξεχνάμε.Και κοιτάει μόνο την οικογένεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει καλός ή κακός χριστιανός.Το άλλο μάγουλο το προσφέρουν οι άγιοι.Οι χριστιανοί προσπαθούν να τους μιμηθούν.Επίσης οι χριστιανοί κοιτάνε τον πλησίον τους και όχι μόνο την οικογένεια τους.Ο Χριστός δε σταυρώθηκε για την οικογένεια του,ούτε αυτόν που περιέθαλψε ο καλός Σαμαρίτης ήταν μέλος της οικογένειας του.Μήπως διαβάζεις λάθος βιβλία;

      Διαγραφή
  3. Μήπως τελευταία γίναμε Χριστιανοί αλά καρτ?Όταν θέλουμε αμα θέλουμε,ίσως λίγο τώρα ,λίγο μετά.Ο απλός Χριστιανός δεν γίνεται να έχει καταθέσεις.Δεν γίνεται να γλιτώνει φόρους.Δεν γίνεται να παίρνει τη σειρά του άλλου.Δεν γίνεται να γελάει συνεχώς με τόσους θανάτους.Ο απλός Χριστιανός υποφέρει γιατί η αμαρτία μας έχει περικυκλώσει παντου.

    Όταν δηλώνεις Χριστιανός αναλαμβάνεις να σηκώσεις Σταυρό αδερφέ μου.Ή τηρείς το λόγο του Θεού ή υποκρίνεσαι.
    Το άλλο μάγουλο το ζητάει από όλους να το προσφέρουν.Όσοι ζορίζονται να προσφέρουν το μάγουλο τους έχουν πολύ εγωισμό.Γι αυτό λέμε ότι η πίστη δεν είναι εύκολο πράγμα.Ουσιαστικά όσοι ζορίζονται να πάνε στην Εκκλησία είναι ακριβώς γιατί νοιώθουν ένοχοι και ταπεινοί με τις αμαρτίες τους.
    Υγ. ή είσαι Χριστιανός 24/24 365 μέρες το χρόνο ή είσαι Υποκριτής.
    Ο Χριστός είχε οικογένεια όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)