Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας στον Γιώργο Λάνθιμο για το «Poor Things»

 Γιώργος Λάνθιμος - Χρυσές Σφαίρες

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία κέρδισε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες για την ταινία «Poor Things». Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης απέσπασε με τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Έμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ.

Ωστόσο τα βραβεία σάρωσε το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, καθώς κατέκτησε πέντε βραβεία: της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Καλύτερο κινηματογραφικό και εισπρακτικό επίτευγμα της χρονιάς αναδείχθηκε η ταινία Μπάρμπι η οποία κέρδισε και το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι «What Was I Made For?», των Billie Eilish & Finneas.

Φαβορί με εννέα και οχτώ υποψηφιότητες αντίστοιχα ήταν οι ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer» ενώ το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ακολουθούσε με επτά.


 
Η τελετή ξεκίνησε την ετήσια σεζόν των βραβείων του Χόλιγουντ, η οποία κορυφώνεται με τα Oσκαρ στις 10 Μαρτίου, και συγκέντρωσε κορυφαίους σταρ για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες απεργιών από ηθοποιούς και συγγραφείς το 2023.

Τις Χρυσές Σφαίρες παρουσίασε ο δημοφιλής Αμερικανός κωμικός Τζο Κόι.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)