Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πρώτο δείγμα από αγρότες: Απέκλεισαν την Εθνική Οδό - Όλα δείχνουν... Σύνταγμα με τρακτέρ

 Πρώτο δείγμα από αγρότες: Απέκλεισαν την Εθνική Οδό - Όλα δείχνουν... Σύνταγμα με τρακτέρ

 

 
 Αγρότες πριν από λίγο απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης. Αυτό εκλαμβάνεται ως το πρώτο επεισόδιο της κλιμάκωσης των αγροτών.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12:00’ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Λίγο μετά τη 1:00’ αγρότες του μπλόκου ανέβηκαν στην εθνική οδό και η κίνηση γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Ανάλογη κίνηση θα πραγματοποιήσουν στις 4:00’ και οι αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης.


Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο της Λάρισας αλλά και σε αυτό αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ως αντίδραση στα ελλιπή μέτρα στήριξης που άκουσαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση χτες, προσπάθησε να φανεί διαλλακτικός, ανοιχτός σε συζήτηση χωρίς ωστόσο να αφήσει περιθώρια για πολλά - πολλά. Και αυτό φάνηκε και από την φράση του για «σφιχτά δημοσιονομικά περιθώρια» αλλά και για μέτρα «που δεν θέλει να διαταράξουν την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οι αγρότες κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβουν με τα τρακτέρ του στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, ενώ αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε Εθνικές Οδούς με νέα πολύωρα μπλόκα, ζητώντας με αυτόν το τρόπο μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα θεωρούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα επιβίωσης του κλάδου. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)