Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Σε αχαρτογράφητα νερά το Στέμμα μετά την αρρώστια του Καρόλου - Η επομένη ημέρα

Σε αχαρτογράφητα νερά το Στέμμα μετά την αρρώστια του Καρόλου - Η επομένη ημέρα
 

 

 Ακυρώθηκαν επ' αόριστον οι δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου. Επιστρέφει στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι.

Η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και αποτέλεσε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε ότι αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του και ήδη ξεκίνησε θεραπεία, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος, στην ηλικία των 75 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο ύστερα από θεραπεία για καλοήθη διόγκωση του προστάτη. Οι γιατροί παρατήρησαν ένα νέο πρόβλημα και προχώρησαν σε εξειδικευμένες εξετάσεις. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο Βρετανός μονάρχης είναι «απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του» και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Τα νέα ανακοινώθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ. Ο βασιλιάς ενημέρωσε ο ίδιος τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα 
Χάρι, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.
 

Η νέα διάγνωση σημαίνει ότι ο βασιλιάς είναι απίθανο να παρευρεθεί τη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 11 Μαρτίου, στην οποία συνήθως παρευρίσκονται ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναμενόταν να επισκεφθούν τον Καναδά τον Μάιο και την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σαμόα για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας τον Οκτώβριο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει εάν οι περιοδείες θα συνεχιστούν, χωρίς να αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του βασιλιά στα πλήρη δημόσια καθήκοντά του.

Η διάγνωση του καρκίνου του Καρόλου, εγείρει την προοπτική αναβολής των επισκέψεων υψηλού προφίλ στο εξωτερικό ως Βασιλιάς, όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον βασιλιά Κάρολο

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότης άρχισε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει κανονικά τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά στη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

βασιλιασ καρολοσ, ηλικια, βρετανια, καρκινοσ καρολοσ, υγεια καρολου, προστατησ

Δεν έχει διευκρινιστεί το είδος καρκίνου

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με τη μορφή του καρκίνου, ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, εκτός από την επιβεβαίωση ότι η Αυτού Μεγαλειότητα δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Κορόλου ήταν την Κυριακή (4/2), σε εκκλησιαστική λειτουργία. Έδειχνε κουρασμένος, αλλά χαμογέλασε και χαιρέτησε το κοινό καθώς περπατούσε μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ του Νόρφολκ.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες (29/1), ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από την Κλινική του Λονδίνου ύστερα από τρεις ημέρες ιατρικής περίθαλψης στο νοσοκομείο. Στο ίδιο νοσοκομείο όπου η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ανάρρωνε από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Ο βασιλιάς Κάρολος υπεβλήθη σε διορθωτική επέμβαση για καλοήθη πάθηση και είχε προγραμματίσει να απέχει έως και έναν μήνα από τα δημόσια καθήκοντά του, καθώς ήταν στο στάδιο της ανάρρωσης.

Η «αγαπημένη σύζυγος» στο πλευρό του Καρόλου

Η Καμίλα περιγράφηκε ότι παρέχει ισχυρή υποστήριξη στον Κάρολο, από τον Joe Little του Majesty Magazine. Η γυναίκα που συχνά αναφέρεται από τον Βασιλιά ως η «αγαπημένη μου σύζυγος» επισκέφτηκε το νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη για να εγκαινιάσει ένα κέντρο αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών που διευθύνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Maggie's.

Ο οργανισμός παρέχει χώρους φιλοξενίας σε καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, για να επεξεργαστούν τα νέα μιας διάγνωσης, να συναντηθούν και να συνδεθούν με άλλους που λαμβάνουν θεραπεία.

Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που το BBC ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο

Διακόπτοντας τη ροή του προγράμματός του, το BBC με έκτακτο δελτίο ήταν το πρώτο που μετέφερε την είδηση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο. «Ενημερωθήκαμε από το παλάτι του Μπάκινγκχαμ, το οποίο γνωστοποίησε πως ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο», είπε η κεντρική παρουσιάστρια η οποία στην συνέχεια διάβασε την επίσημη ανακοίνωση.

Στο ρεπορτάζ του BBC δίνεται ιδιαίτερη βάση στην επιλογή του βασιλιά να επιλέξει να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες, «με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο», όπως αναφέρεται στην επίσημη τοποθέτηση.

Δείτε το βίντεο:


Εσπευσμένα στον βασιλιά Κάρολο ο πρίγκιπας Χάρι

πριγκιπας χαρι

Ο δούκας του Σάσεξ μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωση του καρκίνου και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι.

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε προσωπικά τόσο με τον δούκα του Σάσεξ όσο και με τον πρίγκιπα της Ουαλίας για να τους ενημερώσει για τη διάγνωση του καρκίνου του. Όλα τα αδέλφια του βασιλιά ενημερώθηκαν, επίσης προσωπικά από τον Κάρολο όπως επιβεβαίωσαν οι βασιλικοί βοηθοί.

Επίσης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα αυτή την εβδομάδα. Μπορεί, ως εκ τούτου, να αναλάβει κάποια καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του, εκτός από τις δικές του 
υποχρεώσεις, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία.


Οι ευχές του Βρετανού πρωθυπουργού στον βασιλιά Κάρολο

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, ευχήθηκε «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» στον βασιλιά Κάρολο.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραψε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και ταχεία ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει σε πλήρεις δυνάμεις σε χρόνο μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα θα του ευχηθεί τα καλύτερα».

Ρίσι Σούνακ, Βασιλιάς Κάρολος Καρκίνος, Βασιλιάς Κάρολος, Καρκίνος, Παλάτι Μπάκιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία

Η πρώτη δήλωση Μπάιντεν: Ανησυχώ για τον Βασιλιά Κάρολο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «ανησυχεί» μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Ο Τζο Μπάιντεν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν είχε κάποια επικοινωνία με τον βασιλιά, είπε ότι «ανησυχώ για την υγεία του» και πως «ελπίζω να έχω μια επικοινωνία μαζί του σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με διεθνή μέσα ο Βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε ο ίδιος τα παιδιά του τόσο τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι, όσο και τα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)