Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Πληροφορίες πως «κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Όλο το παρασκήνιο

 Πληροφορίες πως «κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Όλο το παρασκήνιο

 

 Εκτός κούρσας ευρωεκλογών οδεύει η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τις πληροφορίες πως «κόβεται» από το ευρωψηφοδέλτιο να πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες.

Αφορμή αποτελεί η διαρροή των email ομογενών, η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει φέρει το κυβερνών κόμμα σε θέση απολογούμενου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου σημειώθηκαν μαζικές καταγγελίες αποδήμων για email που δέχθηκαν από την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Οι τελευταίες - ανεπιβεβαίωτες ακόμα - πληροφορίες αναφέρουν πως η αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο αποφασίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό που απομένει είναι το πότε θα γίνει γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ απέφυγε να πάρει καθαρή θέση, λέγοντας πως «η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο και αποπομπής της από το ευρωψηφοδέλτιο.

Από την πλευρά της, η ίδια η ευρωβουλεύρια της ΝΔ έχει ισχυριστεί πως δεν περιήλθε στα χεριά της η λίστα των πολιτών που εγγράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, καθώς «αυτό θα ήταν μια
έκνομη ενέργεια».

Παράλληλα, είχε υποστηρίξει πως «ως υποψήφιοι όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου».

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό» τόνιζε η κα Ασημακοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για αποπομπή της από το ευρωψηφοδέλτιο, εκ των πραγμάτων ευνοούνται οι ανθυποψήφιοί της.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν κρύψει την προσπάθειά τους να προωθήσουν την υποψηφιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του, κ. Δημήτρη Τσιόδρα, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ και στις τάξεις των νυν ευρωβουλευτών της. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)