Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Αγκαλιάζουν την Αλμωπία τα Λουτρά Πόζαρ

Η  φώτο είναι από την FONI TIS PELLAS

  Η πρόσθεση  και του κοινωνικού χαρακτήρα περιλαμβάνεται  μεταξύ των θεμάτων  της τροποποίησης  του  καταστατικού της  Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ, όπως αποφάσισε  το διοικητικό συμβούλιο  στην συνεδρίαση της Τρίτης παρουσία και του Δημάρχου Νίκου Παρούτογλου.

Αυτό θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση  για να μπορέσει να ενταχθεί  στα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα. Τα κέρδη διανέμονται κατά κύριο λόγο  στην κατεύθυνσης της ανάπτυξης της Λουτρόπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα μπορεί η επιχείρηση  να  ενισχύει διάφορους συλλόγους και φορείς για  διάφορες  δράσεις εφ' όσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

Άλλο σημείο που αποφασίστηκε να τεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της επιχείρησης  είναι και η διάρκεια. Από πενήντα χρόνια να γίνει επ' αόριστον . Οι υπόλοιπες τροποποιήσεις ,που δεν είναι πολλές, αφορούν διοικητικά ζητήματα προκειμένου αφορούν την εναρμόνιση του καταστατικού  και με τις καινούργιες νομοθεσίες.Επίσης αφορούν  την πιο ευέλικτη  λειτουργία της επιχείρησης αλλά και  του διοικητικού συμβουλίου ,  η θητεία του οποίου γίνεται πενταετής αντί για τετραετής , ακολουθώντας την θητεία του δημάρχου . Ουσιαστικές διευκρινήσεις επί των αλλαγών έκανε  και ο νομικός σύμβουλος της επιχείρισης  Γιώργος Παπατάσος, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε γνωστό  ότι συντάσσονται και οι όροι δημοπράτησης του Εστιατορίου και του αναψυκτηρίου, οι οποίοι θα τεθούν υπ ΄όψιν του διοικητικού  συμβουλίου  που αφού τους μελετήσει θα προχωρήσει στις σχετικές δημοπρατήσεις .

Τα περισσότερα θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Πέτρος Τζέκος αφορούσαν:

 Ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για διάφορα θέματα που αφορούν την

επιχείρηση.

2 η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2024, που ψηφίστηκε ομόφωνα

Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ.

Έτους 2024. Ψηφίστηκε ομόφωνα

Απόφαση έγκρισης πίστωσης για την μετακίνηση μελών Διοικητικού

Συμβουλίου, συνεργάτιδας και υπαλλήλου στο Βερολίνο Ψηφίστηκε ομόφωνα

Λύση σύμβασης αρ. 1605/06.09.2023 σύμβασης για μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις νερού ιαματικών πηγών, επειδή η εταιρία που τις είχε αναλάβει δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι  έχουν σταλεί δείγματα νερού  για αναλύσεις που απαιτούνται. Ψηφίστηκε ομόφωνα

Κανονισμός εισπράξεων – Ορισμός εισπρακτόρων Ψηφίστηκε ομόφωνα, με  επιφύλαξη από τον Χρήστο Μπάτση, που για μια ακόμα φορά ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει οι αιρετοί να ανακατεύονται με τα χρήματα. Ο Νίκος Παρούτογλου του υπενθύμισε ότι  έτσι γινότανε και παλαιότερα. 

 Σημείο τριβής μεταξύ Μπάτση και του παριστάμενου Δημάρχου προκάλεσε και η αλλαγή του τρόπου θεώρησης των εισιτηρίων και όχι από την Εθνική τράπεζα. Επίσης ο ορισμός εισπρακτόρων που θα αποτελείται από αιρετούς, την Λογίστρια και την Διευθύνουσα.

Ορισμός προσώπων με πρόσβαση στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης

Λήψη απόφασης περί λοιπών θεμάτων δαπανών

Προέγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού

Συμβουλίου της χρήσης 2024 και 2025

 Προ έγκριση αμοιβών των εντεταλμένων συμβούλων του προέδρου, μελών

του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2024 και 2025

Τροποποίηση καταστατικού της επιχείρησης

 Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων - Καθορισμός

θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Η Έκτακτη γενική συνέλευση  ορίστηκε για μετά το Πάσχα την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 19.00 στο Δημαρχείο στην Αριδαία . Επιφυλάξεις για ορισμένες τροποποιήσεις του καταστατικού εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μαρία Πασόη- Νούσκα, για να υπάρχει περισσότερος χρόνος για να μελετηθούν. Κάτι που μπορεί να γίνει μέχρι την γενική συνέλευση όπου μπορούν να εκφραστούν οι διάφορες αντιρρήσεις ή τυχόν βελτιωτικές προτάσεις, για να μην χαθεί χρόνος, όπως διευκρίνισε ο Ν. Παρούτογλου.

Θετικές και διαφωτιστικές ήταν οι τοποθετήσεις της διευθύνουσας συμβούλου Βαλεντίνης Χαραλαμπίδου, όσες φορές της ζητήθηκε η άποψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)