Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Σε άλλο κλίμα από Τζάκρη ο Κασσελάκης: «Φέρτε τώρα στη Βουλή τις προτάσεις μας για ακρίβεια και φορολογία»

 


Και ενώ το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έδινε «μάχη χαρακωμάτων» στη Βουλή με την κυβέρνηση για το πώς θα συζητηθεί η οικονομική πρόταση της αξιωματικης αντιπολίτευσης,

μετά τη σχετική πρόταση-πρόσκληση του Κωστή Χατζηδακη, ο Στέφανος Κασσελάκης «άδειασε» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, επί της ουσίας, τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς δεν επιφέρει κόστος για μισθό, σύνταξη ή όφελος σε κάποιο πρόσωπο. Σε δήλωσή της, μάλιστα, μίλησε για «τεχνάσματα» και κάλεσε «σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής, ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο, από τις ΗΠΑ με ανάρτησή του «έδειξε» πως βρίσκεται σε άλλο κλίμα από τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοικτά μικρόφωνα. Ωστόσο, θα βρεθούμε να τις παρουσιάσουμε σε όποιον “κήπο” μας ζητηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στα social media.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε:

«Στην αρχή ήταν τα "λεφτόδεντρα", μετά ήρθε το ΓΛΚ να δικαιώσει την κοστολόγηση των προτάσεών μας για την ακρίβεια και το φορολογικό. Τώρα τα νέα "δέντρα", αυτά της αποφυγής της συζήτησης, τα ποτίζει προσχηματικά ο κ. Τασούλας. Οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοικτά μικρόφωνα. Ωστόσο, θα βρεθούμε να τις παρουσιάσουμε σε όποιον "κήπο" μας ζητηθεί. Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και την στρεψόδικη ερμηνεία του Συντάγματος από την κυβέρνηση και τον κ. Τασούλα. Η συζήτηση των κηπουρών και των περικοκλάδων δε θα μειώσει την ακρίβεια. Φέρτε ΤΩΡΑ στη Βουλή για συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία».

Σημειώνεται πως σε δήλωση του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Διεκδικούμε και απαιτούμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και τη συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις επιτροπές της Βουλής. Και θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική πρόβλεψη για να γίνει αυτό. Κι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα προσέλθει όπου κληθεί, όπως κάνει πάντα, για να αναδείξει και το βάσιμο των επεξεργασμένων προτάσεων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)