Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Στα ύψη οι τιμές – «Η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια», λέει ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.

Στα ύψη οι τιμές – «Η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια», λέει ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.
 

«Τι έλεγχοι και τι πρόστιμα επιβάλλονται;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών όσον αφορά στην πάταξη της ακρίβειας.

Οι καταναλωτές είναι σε απόγνωση αφού η ακρίβεια καλπάζει και οι τιμές δεν λένε, φυσικά, να μειωθούν. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.), Γιώργος Λεχουρίτης, την Κυριακή (02/06) υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, o Γιώργος Λεχουρίτης ανέφερε: «Η μόνιμη έκπτωση που υπήρχε σε κάποια προϊόντα, τελείωσε. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα που λέει η κυβέρνηση για ελέγχους στην αγορά, θα πω ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος ο 5111 που προβλέπει ότι τα πρόστιμα που έπαιρναν κάποιοι για παραπλανητικές διαφημίσεις, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών, οδηγούνται στο καλάθι των αχρήστων. Άρα τι έλεγχοι και τι πρόστιμα επιβάλλονται;».

Ακόμα, όσον αφορά στο καταναλωτικό κοινό, ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. είπε: «Δεν έχουμε όχι καταναλωτικό κίνημα, δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση ως Έλληνες. Το αν κάνω ως ΙΝ.ΚΑ τέσσερα μποϊκοτάζ και δεν έχω την βοήθεια από κανέναν παρά μόνο από μόνος μου προσπαθώ να ενημερώσω τον κόσμο, δεν θα φέρω αποτέλεσμα. Μάλιστα, πέρσι και την κυβέρνηση είχαμε απέναντί μας, διότι μας έλεγαν ότι το μποϊκοτάζ θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. σημείωσε ότι είναι κοινά αποδεκτή από όλους η ύπαρξή της. Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Λεχουρίτης δήλωσε: «Το να κάνεις μόνο διαπιστώσεις και να έρχεται, μετά από 4 με 5 χρόνια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διαπιστώσει ποια είναι η τιμή στο χωράφι και ποια στο ράφι δεν είναι μια κοροϊδία; Η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)