Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Από σήμερα στους δρόμους οι αγρότες της Καρδίτσας

 Καρδίτσα: Στον κόμβο της Ε65 με τρακτέρ οι αγρότες για τις αποζημιώσεις του Daniel - Τι ζητούν

 
 
 

Από τις 9 το πρωί σήμερα Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού Καρδίτσας στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Daniel, χαρακτηρίζοντάς τες άδικες και ανεπαρκείς για να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

  Στο σημείο της διαμαρτυρίας βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Οι αγρότες ζήτησαν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο, αλλά το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό μέχρι στιγμής.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες του νομού Καρδίτσας επαναφέρουν το αίτημα για αποζημίωση 250 ευρώ ανά στρέμμα, συν το ενοίκιο 300 ευρώ, τονίζοντας ότι αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στο κόστος παραγωγής του βαμβακιού και άλλων προϊόντων. Επίσης, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους αγρότες που δεν καλλιέργησαν φέτος.

Οι κτηνοτρόφοι που έχασαν όλα τα ζώα τους παραμένουν χωρίς εισόδημα και δεν έχουν λάβει εξοφλητικές αποζημιώσεις. Τα προβλήματα του υψηλού κόστους παραγωγής παραμένουν, ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλές. Υπάρχει επίσης ανησυχία για ενδεχόμενες νέες καταστροφές, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι κλειστοί δρόμοι

Προσωρινή απαγόρευση:

α) Στις εισόδους – εξόδους αμφίπλευρα του Κόμβου Καρδίτσας,

β) Στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙ.ΠΕ.),) Στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου – αερογέφυρα Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

  • Κίνηση εντός Ε-65

Η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων που κινούνται στον Αυτοκινητόδρομο, και προορίζονταν για τον Α/Κ Καρδίτσας θα διεξάγεται από τις προηγούμενες ή επόμενες εισόδους – εξόδους του Ε65, ήτοι τους Α/Κ Σοφάδων και Προαστίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)