Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Απεργία στα τρένα: Βίντεο των μηχανοδηγών αποκαλύπτει τα άλυτα προβλήματα 1,5 χρόνο μετά τα Τέμπη

Απεργία στα τρένα: Βίντεο των μηχανοδηγών αποκαλύπτει τα άλυτα προβλήματα 1,5 χρόνο μετά τα Τέμπη
 

 Σε βίντεο που δημοσίευσαν, οι μηχανοδηγοί καλούν τους επιβάτες να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους για την ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας και την αναβάθμιση των υποδομών του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Μέσα από ένα βίντεο 4 λεπτών, οι μηχανοδηγοί απευθύνονται στο επιβατικό κοινό συνοψίζοντας τα προβλήματα, αλλά και την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα δρομολόγια τους, ενάμιση χρόνο μετά από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Αυτές οι απεργίες σε αφορούν» επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) στην αρχή του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Επαναλαμβάνοντας πως είχαν «προειδοποιήσει όλους τους υπευθύνους πριν το έγκλημα των Τεμπών», θεωρούν πως με τις κινητοποιήσεις τους πιέζουν και αγωνίζονται για «την άμεση ολοκλήρωση των έργων για τα συστήματα ασφαλείας στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό».

Με φόντο φωτογραφίες από το σημείο της μοιραίας μετωπικής στα Τέμπη, οι μηχανοδηγοί μιλούν για άλλη μια φορά για τη χρόνια εγκατάλειψη και απαξίωση των σιδηροδρόμων και για τα αιτήματα της αυριανής κινητοποίησης που συνοψίζονται στις επενδύσεις για σύγχρονη και ασφαλή υποδομή και αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.

Να σημειωθεί ότι, όπως υπογραμμίζει η ΠΕΠΕ, η Hellenic Train δεν προσήλθε τη Δευτέρα στον Δημόσιο Διάλογο στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για τα ζητήματα που έχουν θέσει ως αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης.

Το βίντεο των μηχανοδηγών συνεχίζει με πλάνα από τη «ζούγκλα» από την οποία αναγκάζονται να περνούν καθημερινά τα τρένα με την έντονη βλάστηση να μειώνει την ορατότητα και να κρύβει ακόμα και τα σήματα. Στα πλάνα εμφανίζονται φωτογραφίες από τους κορμούς καμένων δέντρων που "τρύπησαν" τρένα και βρέθηκαν μέσα σε θαλάμους μηχανοδήγησης με πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό της Σφενδάλης.

Ακούγεται και η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να λέει αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών ότι «οφείλεται σε τραγικό ανθρώπινο λάθος»

Από το βίντεο δεν λείπει και η απάντηση του ΟΣΕ στα εξώδικα πριν την τραγωδία που έκανε λόγο για «αυθαίρετες εκτιμήσεις και λανθασμένες πληροφορίες που εμπεριέχονται στα εξώδικα» και για «ανακρίβειες που όταν εκτοξεύονται από επίσημους φορείς γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων και για λόγους σκοπιμότητας».

Στο βίντεο υπάρχει απόσπασμα και του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή να λέει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι το εξώδικο των μηχανοδηγών «δεν έλεγε ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής αλλά έλεγε προχωρήστε».

Στη συνέχεια αραθέτουν τον σιδηροδρομικό χάρτη της Ευρώπης όπου διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα έχει το αραιότερο δίκτυο. «Κυβέρνηση και Ηellenic Τrain κλείνουν τον σιδηρόδρομο», αναφέρουν προσθέτοντας πως σήμερα δεν υπάρχει τρένο στην Αλξανδρούπολη, την Ξάνθη, τη Δράμα, τη Φλώρινα, τον Βόλο, την Καλαμπάκα, τη Στυλίδα, την Πάτρα, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα και τον Πύργο».

Για τους λόγους αυτούς ζητούν από τους επιβάτες να στηρίξουν τον αγώνα τους επισημαίνοντας πως: «Οι μηχανοδηγοί δεν ξεχνούν. Φίλε επιβάτη στήριξε τον αγώνα των μηχανοδηγών για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές».

Δείτε το βίντεο 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)