Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο"Αναβαθμίζω το Σπίτι μου"

 Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»

 

 
 Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» το 2025 χωρίς περιορισμούς ηλικίας ή εισοδήματος, προσφέροντας παράλληλα 100% κάλυψη επιτοκίου για τραπεζικά δάνεια.

Τον Ιανουάριο του 2025, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους με το νέο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου». Το νέο πρόγραμμα που ουσιαστικά δίνει άτοκα δάνεια δεν έχει περιορισμούς ηλικίας ή εισοδήματος.

Ποιες εργασίες καλύπτει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά μια σειρά από εργασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κατοικιών, όπως:

  • Θερμομόνωση: Βελτίωση της μόνωσης σε τοίχους, οροφές και δάπεδα.
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων: Τοποθέτηση νέων ενεργειακά αποδοτικών κουφωμάτων.
  • Εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης: Αντικατάσταση παλιών συστημάτων με νέα, υψηλής απόδοσης.
  • Ηλιακοί θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά: Τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για ζεστό νερό και ενέργεια.
  • Πράσινη στέγη και μικρές ανεμογεννήτριες: Δυνατότητα τοποθέτησης πράσινων δομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν χαμηλότοκο δάνειο έως και 25.000 ευρώ, με αποπληρωμή από 3 έως 5 έτη, ενώ το επιτόκιο θα επιδοτείται πλήρως, καλύπτοντας το 100% του κόστους δανεισμού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρήσουν σε επιμέρους παρεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση κουφωμάτων ή η εγκατάσταση κλιματιστικών, χωρίς την υποχρέωση πλήρους ενεργειακής αναβάθμισης.

Στόχος του είναι να ωφεληθούν περίπου 20.000 πολίτες σε όλη τη χώρα, βελτιώνοντας τη συνολική ενεργειακή απόδοση των κατοικιών στην Ελλάδα.

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των αιτήσεων που μπορεί να υποβάλει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)