Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτακτη διακοπή στη συνεδρίαση μετά τη μομφή και την υποψηφιότητα Πολάκη

 Live οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη διακοπή στη συνεδρίαση μετά τη μομφή και την υποψηφιότητα Πολάκη

 

 Λίγα λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας Κασσελάκη κατατέθηκε η πρόταση μομφής από τους «87», η οποία συνοδεύεται από 100 υπογραφές, ενώ ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα και έθεσε επίσης θέμα ηγεσίας.

O Παύλος Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής. Μάλιστα έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόεδρε οδήγησε το κόμμα σε εκλογες. Στηρίζω την πρόταση μομφης που κατατέθηκε», ανέφερε.

Ζήτησε από όλους να δεσμευτούν ότι θα παράμεινουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμα κόμμα Βαρουφάκη - ζωής. Εγώ τον αριστερισμό μου τον περασα μικρός» σημείωσε.

momfi1_f9549.jpg

Με τη φράση «πώς είστε σήμερα;» ξεκίνησε η ομιλία Κασσελάκη. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Να μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να μην συνεχίσουμε τη στείρα αντιπαράθεση». Επεσήμανε και την κρισιμότητα της ΚΕ για την προοδευτική παράταξη, ενώ για τις εκλογές για νέο πρόεδρο είπε: «Δεν έχω ανάγκη την καρέκλα. Δεν είναι άνετη η καρέκλα για εμένα, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μας λέει αφενός έχουμε κόσμο, αφετέρου κουράσατε. Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω εάν κατά ταλαιπωρημένο κόσμο. Ο κόσμος δεν έχει αντοχές».

Τηρήστε το καταστατικό - Καταθέσετε πρόταση μομφης

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η βάση θα κρίνει τη μομφή, ότι ο ίδιος δεν πάει σε εκλογές και κάλεσε όσους τον αμφισβητούν να καταθέσουν πρόταση μομφής.

«Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω ολα. Θα διαλύσω κάθε μαγαζί και παραμάγαζο. Τέλος ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ». «Πληγωμένος ακόμα και κομματάκια θα φτάσω στο συνέδριο για να γίνει πράξη αυτό που ψήφισαν τα μέλη μας πριν από 11 μήνες, ένα σύγχρονο λειτουργικό κόμμα, τη σύγχρονη αριστερά».

Όπως είπε: «Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε σε όλα. Ελπίζω ο τρόπος που θα μιλήσουμε σήμερα να είναι αντάξιος της ιστορίας του κόμματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 φοβήθηκε να πει θέλω να κυβερνήσω, θέλω να εφαρμόσω το δικό μου πρόγραμμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέει υπό το βάρο της αλαζονείας και των ψεμάτων», είπε ακόμη.

«Ποιοι φοβούνται τη βάση; Ποιοι φοβούνται ότι η βάση θα φέρει το νέο;» επεσήμανε. Τόνισε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που τον έβαλε στην πολιτική. «Τιμώ την κυβέρνηση Τσίπρα», είπε. «Αλέξη έλα και ανέλαβε. Αλλά αν δε θες να αναλάβεις στήριξε το νέο πρόεδρο», είπε και πρόσθεσε: «Συνηθίζεται οι πρώην πρόεδροι να στηρίζουν τους διαδόχους τους δημόσια».

Δεν θα μου φορτώσετε τον Μουτζούρη των δύσκολων αποφάσεων, είπε για τα κομματικά media.

Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και διέγραψα τον Πολακη. Έπρεπε να γίνει σύσταση. Διόρθωσα το λάθος μου, ξέροντας ότι ο Παύλος Πολάκης είχε πάρει τις αποφάσεις του, επεσήμανε.

«Δεν παρέλαβα τρολ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τρολ. Πώς να έχει τρολ με τα οικονομικά του;», τόνισε.

«Μετά την ανάρτηση Τσίπρα σήκωσα το γάντι. Βρέθηκε υποψήφια για 24 ώρες και μετά αποσύρθηκε», ανέφερε.

Για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος δεν έχει το αλάθητο. Το όνομα θα συζητηθεί στο συνεδριο

Lifestyle: Είχα τελείως αλλά βιώματα για την έκθεση των πολιτικών στα ΜΜΕ. Μετά τις ευρωεκλογές προσπαθώ να περιφρουρήσω την προσωπική ζωή μου.

  • «Δεν μπορεί να διώξει τον Μητσοτάκη η παρέλαση της Σημιτικης διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο.
  • Ούτε μια νεφελώδης κεντροαριστερά στην οποία συμμετέχουν οι αποστάτες.
  • Αντί να πουν στη δεξιά να φύγει λένε στον πρόεδρο τους να φύγει.
  • Το παλιό εμποδίζει το νέο να γεννηθεί. Και το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί.
  • Ήθελα να πάμε όλοι μαζί εκτός από την ομπρέλα
  • Να κάνουνε την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ ενιαίο κόμμα
  • Δεν ήμουν εγώ που παραίτησα τον Ηλιόπουλο, εκείνος παραιτήθηκε, δεν είπα όχι στον Χαρίτση να γίνει τομεάρχης Οικονομικών, εκείνος αρνήθηκε
  • Οι συνιστώσες έγιναν ομάδες και φατρίες
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: Αυτές οι φατρίες είναι αυτές που εμπόδισαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα ενώ άλλαξε πολλά στη χώρα.
  • Τότε τον αποδομούσαν στα κανάλια ο Φίλης και ο Τσακαλώτος. Τώρα έχουν αλλάξει απλά τα ονόματα
  • Για ποια ενότητα μιλάμε; Για την ενότητα που έφαγε τον Τσίπρα; Ή για την ενότητα που θέλει να φύγει εκλεγμένος πρόεδρος με 56% πριν 11 μήνες
  • Να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών στη θέση των ομάδων και των ομαδαρχών
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ της ακινησίας κατέρρευσε το 2023
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ή βουλιάζει ή αλλάζει
  • Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γεννηθεί το νέο και το καινούργιο. Ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος.
  • Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο
  • Από πότε ΙΧ είναι να παραδίδεις το κόμμα στη βάση του;».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

  • Διευκρινίζω ότι περιμένω τις απόψεις όλων. Επιτέλους ας καταλάβουν οι δημοσιογράφοι και αναλυτές δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου. Ένας ηγέτης καταθέτει ιδέες και υιοθετεί καλύτερες αν υπάρξουν
  • Θέλουμε ένα σύγχρονο αριστερό και μοντέρνο κόμμα που να είναι ελκυστικό; Που θα τιμά τις ιστορικές του καταβολές; Που θα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να φέρει πιο κοντά τους νέους;
  • Εισηγούμαι την ψηφιακή διαβούλευση ιδεών, τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις προκριματικές εκλογές.
  • Η εκλογή προέδρου πρέπει να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος
  • Τα μέλη της ΚΕ να εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος ανά εκλογική περιφέρεια
  • Αντιδράσεις από το ακροατήριο στην πρόταση Κασσελάκη για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Καταθέτω πρόταση προς ψηφοφορία - Προτείνω να καταργηθούν τοπικές φράξιες που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ με έναν απλό τρόπο. Όλα τα μέλη της ΚΕ να εκλέγονται από κάθε περιφερειακή ενότητα ανάλογα με τον πληθυσμό της. Π.χ. η Αττική, είναι δυνατόν ένα μέλος που θέλει να προσφέρει να το κάνει σε μια ενιαία περιφέρεια 4 εκατ κατοίκων
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές να επιλέγονται από τα μέλη 

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί το κείμενο των εκατό μελών της Κεντρικής Επιτροπής, από την ομάδα των «87», όπου ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε εσωκομματικές εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν σε πρόταση μομφής.

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με εισήγηση που θα πραγματοποιήσει.

Στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου» να φωνάζουν συνθήματα.

Παράλληλα, υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φώναζαν ότι τον στηρίζουν και «είναι μαζί του».

 Τι δείχνει δημοσκόπηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει η εφημερίδα Παραπολιτικά οι τελευταίες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και συγκεκριμένα η απόφαση να αντικαταστήσει τον κ. Φάμελλο με τον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν βρίσκει θετικούς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (48,7%) αξιολογεί ως αρνητική εξέλιξη αυτή την απόφαση.

Την ίδια στιγμή, στο ερώτημα εάν ένα χρόνο μετά πιστεύετε ότι η εκλογή Κασσελάκη ήταν μια θετική ή αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το 38,3% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά θετική και μάλλον θετική, ενώ το 58% λέει αρνητική και μάλλον αρνητική. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)