Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

H BMW ανακαλεί 1,5 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλημάτων στα φρένα - Δείτε ποια μοντέλα αφορά

H BMW ανακαλεί 1,5 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλημάτων στα φρένα - Δείτε ποια μοντέλα αφορά
 

Η μαζική ανάκληση 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων ανέτρεψε τις εκτιμήσεις της BMW σχετικά με τις πωλήσεις της, ενώ προκάλεσε μεγάλη πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της.

Νέο πλήγμα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα. Αυτή τη φορά προέρχονται τα δυσάρεστα νέα από τη BMW, η οποία ανακοίνωσε την ανάκληση 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η βαυαρική μάρκα προχώρησε μάλιστα σε επανεκτίμηση των πωλήσεων καινούργιων Ι.Χ. και προβλέπει πλέον μία ελαφρά πτώση αντί της αρχικής πρόβλεψης για μικρή αύξηση. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ούτε οι πωλήσεις της BMW στην Κίνα πηγαίνουν καλά, οπότε δεν είναι τυχαίο, ότι οι κακές ειδήσεις έχουν προκαλέσει μια πτώση άνω του 8% της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της γερμανικής μάρκας.

Πάντως, η αιτία της ανάκλησης είναι σοβαρή και αφορά σε μια σειρά μοντέλων της BMW, παραγωγής από τον Ιούνιο του 2022 και μετά. Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν τοποθετηθεί ενδεχομένως ελαττωματικά εξαρτήματα της προμηθεύτριας εταιρείας Continental, που θα μπορούσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων ABS και το δυναμικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης DSC. Η BMW ανακαλεί αυτές τις παρτίδες οχημάτων για να αντικαταστήσει τα προβληματικά εξαρτήματα, ενώ διέκοψε τις παραδόσεις αυτοκινήτων στους πελάτες της.

Σε ανάκληση οχημάτων προχωρά η BMW λόγω προβλήματος στα φρένα

Η ανάκληση αφορά τις σειρές ΒΜW 5, 7, X5 και Χ6, τα μοντέλα Mini Cooper και Mini Countryman, αλλά και τους κατόχους πολυτελών Rolls-Royce Spectre.

Από την πλευρά της, η ΒMW τονίζει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ σπάνια, υποστηρίζει όμως ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις πληροί η απόδοση των φρένων όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο προδιαγραφές. Η ίδια η εταιρεία συμβουλεύει, ωστόσο, τους κατόχους των αυτοκινήτων της, που θα διαπιστώσουν ότι δεν επιβραδύνουν όπως θα έπρεπε, να πατούν πιο δυνατά το πεντάλ των φρένων, ενώ τονίζει ότι σε περίπτωση βλάβης των συστημάτων ABS και DSC, εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων προειδοποιητικές φωτεινές ενδείξεις. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)